De practische tip van Oom Crachàt

Na een deugddoend en refflektie-opwekkend reisje via de chunnel, vroeg ik me af hoe de hel ik iets kon doen voor Sargasso – uw baken in een schijnbaar oneinige set oceanen van fanatisme, bloed, egofilms en roddelarij.
En kijk, handig en pragmatisch als ik ben opgevoed door mijn vader zaliger, bezig ik voor mijn werk wel eens een tekstverwerker (hu, dat klinkt wel heel 9ties).
Nu ben ik zowizo al een absoluut voorstander van online-werken, al was het maar vanwege het datazeulen van werk naar huis en ander werk en weer naar werkplek 1, maar toen ik dit programmatje tegenkwam wist ik meteen: het soort software waarvan je altijd zal herinneren waar en wanneer je het voor het eerst gebruikte.
De tekstverwerker doet waarlijk alles wat je er mag van verwachten; maar meer – het is volledig op (een onzichtbare) Flash gebaseerd, en steekt visueel met kop en nek kilometers boven de Ouwe Software uit, je weet wel, een pakket dat je met geld en moeite op je pc moet branden. Een esthetisch genot, meneer. Even registreren zodat je je eigen account hebt, en u, die af en toe schrijft en ook jij daar die dat om den brode doet, zal er geen spijt van hebben. Enfin, vooraleer het als een infotorial lijkt: hier istie. Geen dank, my pleasure.

 1. 4

  Mjah:

  ‘You can import a swatch from Toucan into Phoenix, while doing complex bitmap processing of a 3D object developed in Hummingbird. Finally, you can take your finished artwork and lay it out in Owl as the DVD artwork for a music CD you and your friends put together in Roc and Myna and offer it for sale in our marketplace, Hawk.’

 2. 5

  We’re sorry, but your browser is not able to run Buzzword.
  If you can, please switch to any of the following browsers:

  Apple Macintosh OS X 10.4
  Safari 2.0.4 or 3.0.3
  Firefox 2.0

  Maar goed, ik ben ook heel tevreden met vim.

 3. 8

  Of dit mij blij maakt, mr/mevr. “Maakt dit je blij Crachàt ? ” Heel heel erg hard ja – wacht met spanning op een mail van de Mooiste Homepage ever.

  Ernest- waarom moet ik registrene bij Zoho? :-)

  Excuus voor het blijkbaar automatisch werken op Mac. In heel mijn werkwereld ken ik één persoon, iemand met een lange nek, verwaaide blik, onhandige manieren en ergens bovenaan linksachter op een verdieping, die niet op Mac werkt, dus in mijn enthousiasme – niet op gelet.
  Buzzword is overigens uit de Adobe-stal. Misschien willen ze er niet al te trots op zijn, op een product dat niet voor alle platforms geschikt is.

 4. 10

  [ mijn nieuwe, waar ik nota bene op jouw aangeven mee wachtte (dankdank!) is het mooiste voorwerp wat ik ken. Je zal je ogen niet geloven, het toetsenbord alleen al. ]

 5. 12

  Mr Crachat, ik bedoel, ik moet meteen al registreren nog voordat ik weet waarvoor eigenlijk – ik kon nergens een introductie vna de software vinden.
  Wel bedankt voor de tip(s).
  Werk overigens al jaren op macs en gebruik online software eigenlijk niet omdat ik goed uit de voeten kan met wat ik al bij me heb. Mensen met wie ik (moet) samenwerk(en) zitten vaak op pc’s en zijn al blij genoeg met Word en email, dus ik heb afgeleerd om dit soort innovaties aan te dragen.

 6. 14

  Tja (vermoeide zucht vanwege dat je gelijk hebt)

  Maar waar je me zeer mee zou helpen is een tip voor ene tekstverwerker om dit woord toch maar te gebruiken, xml/framemaker-achtig, waar je als het ware alle paragrafen kan dichtklappen zodat je een index overhoudt, en je steeds ziet in welke structuur je aan het werk bent, als je begrijpt wat ik bedoel.

 7. 16

  hého, stop de persen, want wat leest mijn oog:
  If you can, please switch to any of the following browsers:

  Apple Macintosh OS X 10.4
  Safari 2.0.4 or 3.0.3
  Firefox 2.0

  Microsoft Windows
  Microsoft Internet Explorer 6.0 or 7.0
  Firefox 1.5 or 2.0

  Komaan, peecee’ers, gaan ervoor!