1. 4

  Ik zie daar een paar ooit revolutionairen die grijs geworden zijn en dachten dat “revolutie” een eenmalige gebeurtenis is.

  Een ware revolutie, zeg maar alles veranderd constant, van lokaal naar landelijk naar groot landelijk naar werelds op Hun plek..op HUN plek!!!!en dat beangstigd en kruip je langzaam maar zeker onder het maaiveld. De geest is al 6feet under nu de lijven nog.

  soort van spontaan zonder taalsjek.

 2. 6

  Je kan maar werkelijk vanaf een bepaalde leeftijd in je leven terug kijken, zo-dus is nostalgie dan ook een exclusief voorrecht (?) van de oudere …

  Goed dat we hier nog eens een tekening van Crachàt mogen aanschouwen.

 3. 8

  Je ziet wat je weet hemaworstje…u en ik gelijk.

  De “bh”verbrandingen waren de sufragettes van die tijd..grenzen verlegd..eerste golf, tweede golf..dat waren de nek-uitstekers. Of is u @micha” er een van ..komt binnen..ploft op de sofa en wil kant en klaar eten voor de neus geschoven zien?…nee toch?

  ps: na de BH kwamen de “tepels” door de blouse, een feest :)

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Sufragettes

 4. 10

  Nostalgie voert bij mij vandaag de boventoon (of gaat het richting melancholie?) dus als iemand een relevante link of leestip heeft… graag!

 5. 11

  Of is u @micha” er een van ..komt binnen..ploft op de sofa en wil kant en klaar eten voor de neus geschoven zien?…nee toch?

  Zeker niet, ze mag best ook wel even zitten, nadat de was gestreken is.

 6. 12

  Puzzling post… Herken niet over wie het zou kunnen gaan…

  @#10 Bert, verduidelijk jezelf ? Anders : Goethe ? Bruno Schulz ? Robert Walser ? Een gedichtje over een kano die naar zee glijdt ?

  J’ai horreur des violoncellistes !

 7. 13

  The coming of age, S’z, op z’n minst.
  Het kennelijk automatisch verweken, samen met ouwerdom, en impulsief naar inertie drijven — nostalgie lijkt me een van de grootste maatschappelijke fenomenen te worden.
  En bij voorkeur naar een geïdealiseerde wereld, een gedroomde al dan niet semi-collectieve jeugd.
  Wat de verbeelding voor 68 was, wordt nostalgie helemaal, anno heden.

  Gelukkig niemand herkenbaar getekend, die bedoeling is tenminste gelukt :-)

 8. 14

  Coming of age heeft vele gezichten Crachat…de veronderstelde automaat is persoonlijk en niet een automaat van een ouwer domme generatie.

  Vroeger was alles beter is van alle tijden..Plato begon ermee. Kinderen schoppen tegen ouders, ook altijd zo geweest.

 9. 15

  Tegen wie zeg je het. Zopas “Les plages d’Agnès” gezien, waarin la Varda even mooi als weemoedig terugblikt op haar tachtig jaren. Prachtig, en ze verdient een standbeeld voor haar uniek poëtisch pionierswerk. Maar ik begrijp uw cultuurkritiek … bv. bij het zien van elke nieuwe editie van Mojo magazine, dat zo langzamerhand potsierlijk aan het worden is. En ene Jeroen Olyslaegers zei begin nineties al rake zinnen over inertie tijdens een gesprek over “de tijden” toen. De woorden zelf zijn niet blijven plakken, de betekenis wel. (Wat ik me verder nog afvraag is welke nuancering je zou kunnen aanbrengen tussen “inertie” en “anale burnout”.) Een ander fenomeen waar nogal wat mensen nu tegen beginnen te pruttelen & rouspeteren is de overdreven nood aan lolligheid, bij Woestijnvis, overal zo’n beetje. Allemaal met de dekentjes voor tv, en geërgerd in het verkeer?

 10. 16

  Plato begon ermee

  Nee, nee Larie.

  He who is of calm and happy nature will hardly feel the pressure of age, but to him who is of an opposite disposition youth and age are equally a burden.

 11. 17

  Kom op Micha..ik straalde twee keer voor “The republic” kan hem dromen, nog steed (wake me up en ik begin te citeren:). Plato onder Socrates en met Socrates hadden veel te zeggen over jeugd. Gelijk nu vind ik, geen verschil, survival of the fittest.