De leukste thuis

COLUMN, SATIRE - U bent de leukste thuis, op de deurknop na. Om er zeker van te zijn dat ik thuis echt de leukste ben, heb ik uit voorzorg overal klapdeuren gemonteerd. Maar, potdomme, voor je het weet, wordt je door de werkelijkheid ingehaald.

Koelkast is meest gewaardeerde gezinslid

luidde de kop boven een artikel in tal van plaatselijke kranten. U weet: wij van Sargasso houden van onderzoek, dus waren we verheugd te zien dat dit bericht voortkwam uit een onderzoek die de firma Bosch in april liet uitvoeren door Panelwizard, onder 511 Nederlanders die een huishouden bestieren.

De kop van het persbericht van Bosch meldde heel wat anders: “Kwart van mannen grijpt naar koelkast voor comfort food”.  Waarom berichten de lokale media dan dat de koelkast de leukste thuis is?


Omdat Bosch vervolgens laat weten dat “van alle deuren in huis de koelkastdeur het vaakst wordt geopend (77%). Gemiddeld zelfs nog vaker dan de toiletdeur (64%)”.

Afijn, er volgde nog wat bijzonderheidjes, alles bij elkaar voldoende om mensen bewust te maken van het enorme belang dat een koelkast voor ons leven heeft. Het onderzoek toont aan dat zelfs degenen die een koelkast hebben, zich amper bewust zijn van de importantie.

Treurige uitkomst van het onderzoek is dat het nauwelijks meer haalbaar is thuis de leukste te zijn. Laten we dat positief duiden: dan moeten we maar buitenshuis de leukste zijn. Zul je zien dat dankzij het Bosch-onderzoek en lokale media de hufterigheid in de openbare ruimte aanzienlijk gaat afnemen.

Reacties (4)

#1 Oud Zeikwijf

Leuk en hufterig sluiten elkaar niet per se uit

  • Volgende discussie
#2 P.J. Cokema

@1: Oei, pas op, daar komt ‘smaak’ bij aan te pas! Toen ik een liefhebber was van Neerlands Hoop, vonden anderen dat hufters. Iets dergelijks zie je ook bij Theo Maasen en Hans Teeuwen.

Ik vond Toon Hermans dan weer een hufter omdat-ie nooit eens een messcherpe sneer uitdeelde aan mensen die dat, maar mijn smaak, verdienden.

Maar goed, ik doel meer op het (alweer naar mijn smaak) te veel aanwezige chagrijn. Bij het minste geringste een heftige toon aanslaan alsof men al jaren elkanders beste vriend is, terwijl dat absoluut niet het geval is. Ik wordt daar altijd wat treurig van. Men heeft mij laten weten dat ik een watje ben….

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Henk van S tot S
  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Dehnus

Ik weet het niet hoor, ik vind dat de koelkast me meer als een Jehova Getuige laat voelen. Elke keer blijf je maar aan zijn deur komen en ramtie hem weer dicht.

  • Vorige discussie