De hondenkoningin

Schrijflogger Walter van den Berg zette gisteren op zijn weblog de comments even uit nadat er druk werd gereageerd. Nou ja, geflamed. Oorzaak was een mini-googlebomb van de Drunkmenworkheren.
Druk bezig met een werkstuk vulden vlijtige scholieren bij google “hoer” in en, potdorie, daar verscheen een postje van Walter over zijn debuutroman, De Hondenkoning. En ze herkenden het meisje op de kaft van het boek, want die zit bij hun op school. Ze reageerden in het scholiers:

tjesus mensen.. wat is dit??? en dit meisje sit bij me op school.. se heet ***… maar wat is dit?? een boek en waar gaat het over??

Walter voelde zich genoodzaakt een korte uitleg te schrijven: De fotograaf van het meisje heeft ook Eminem op de prent gezet, dus – h

  1. 2

    hm, het is meer Walter Vdb’s vaagheid die troubleert… Het enige wat raar is, als ik het begrijp, waarom noemt Walter het plaatje van het meisje S. prostituee? Dan krijg je domme reacties van oprechte klasgenootjes, wellicht.

  2. 3

    Walter is een nobel man, zoveel meer nobel dan de verhitte klasgenootjes van meisje S. Zij, die uitblinken in een enkel ding, hun gebeier met een klepel zonder te weten of en zoja waar de klok hangt. Daarover gaat het commentaar en het abonimabele spellingsnivo of kennis bij de inzender(s). Om je bij te bescheuren, de laatste tijd niet veel slechter nederlands gelezen. Er is nog veel te doen in het basisonderwijs, dat moge duidelijk zijn. Een lesje taalbeheersing, dat zou de heer van de Berg als gratis consult komen geven, denk ik.