De Hemelvaart van J.C.

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Hemels licht (Foto: Flickr/pasotraspaso)

Binnenkort vieren we -zoals ieder jaar- weer de dood, maar toch vooral de wederopstanding van Jezus Christus. Volgens de overlevering stierf Jezus bijna tweeduizend jaar geleden aan het kruis (op goede vrijdag) en herrees hij twee dagen later (pasen). De miraculeus teruggekeerde Heiland begaf zich onder zijn discipelen om de laatste puntjes op de i te zetten. Maar de wederopstanding was van korte duur en Jezus moest het na veertig dagen voor gezien houden. Hij voegde zich bij God de Vader als koning in het hemels paradijs.

Tweeduizend jaar later kennen we die andere verlosser, met dezelfde initialen als zijn voorganger: Johan Cruijff. Ook hij volbracht wonderen tijdens zijn aanwezigheid op de grasmat. Het Nederlandse voetbal moest het alweer een aantal jaren zonder hem doen, maar 20 februari jongstleden kwam dan toch het bericht van de miraculeuze wederopstanding van de voetbal heiland: Cruijff zou bij het uitverkoren Ajax ook de puntjes op de i gaan zetten. Helaas voor de Amsterdammers blijkt de 21e-eeuwse J.C. het aanmerkelijk korter vol te houden dan zijn naamgenoot uit de oudheid: al na 16 dagen houdt Johan het alweer voor gezien en keert weer terug naar zijn eigen rustige (en heel aards) paradijs.

Zeven maart is voortaan de Hemelvaartsdag van Ajax, de dag dat ze van hun teruggekeerde heiland afscheid moest nemen.

Reacties (5)

#1 Johan

Zouden de Feyenoord-fans wereldgebedsdag massaal hebben aangegrepen om te bidden zodat El Salvador El Salvador bij Ajax weg kon halen?

On-topic: Cruijff zou toch samen met van Basten Ajax on top brengen? Twee handen op één buik enzo. Erg ‘vreemd’ dat die vermeende samenwerking al zo vroegtijdig spaakloopt…

En wat is dat toch met J.C. dat hij roept en gevolgd wordt maar zijn eventuele gelijk al heel lang niet meer durft te bevestigen….?

  • Volgende discussie
#2 jan

Ik snap het wel. Nadat hij gisteren PSV heeft zien spelen in Londen heeft hij de moed opgegeven.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Peter

De opstelling van één van J.C’s meest favoriete discipelen is hoopvol: de verlosser kan zeggen wat-ie wil, de discipel wil eerst zelf de zaak eens goed bekijken voor-ie een oordeel velt.

Of dat ook een goed oordeel wordt, zullen ze bij Ajax af moeten wachten, maar een onafhankelijke trainer die niet de waan van de dag volgt is al een hele openbaring, waar Ajax waarschijnlijk meer aan heeft.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 bespiegelaar

Een verademing deze log. Bespiegelaar’s complimenten voor de link welke gelegd is met de twee verlossers en hun discipelen. Een dergelijk logje stijgt boven de middelmaat uit !!!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 troebel

Die Cruif (Cruyff Cruijff?) heeft zijn verantwoordelijk niet genomen toen hij in 74 of 78 Nederland wereldkampioen had kunnen&moeten maken.
Waarom hij, vooral hier in Amsterdam en in de obscure takken van politiek en bedrijfsleven tot überheilige is geworden verbaast me nog steeds (svp geen uitleg over de vergoddelijking van Johan 14).
Van Hanegem rules.

  • Vorige discussie