1. 2

  Eerst Kampusch, toen die 3 meisjes die 7 jaar zaten opgesloten en nu dit. Is er wat met Oostenrijk aan de hand of kan dit ook hier gebeuren?

 2. 3

  @2: “Is er wat met Oostenrijk aan de hand”
  Bedoel je dat de incesters in Oostentrijk wat verder doorgedraaid zijn dat ze hun kinderen opsluiten?

 3. 4

  @3: Niet dat de incesters verder zijn doorgedraait, maar dat er met de samenleving iets aan de hand is waardoor dit kan gebeuren. 1 keer kan toeval zijn, maar nu gaat om drie gevallen en dat lijkt me toch geen toeval.

 4. 8

  @6 Zullen we dan met z’n allen één voor één verklaren dat het onvoorstelbaar is? Want tot die conclusie kom je enkel bij het zien van deze plaatjes…

 5. 9

  @Jan, #4: Da’s wel een heel voorbarige conclusie. Misschien zijn ze in Oostenrijk wel gewoon minder goed in het opsluiten van mensen waardoor ze steeds ontsnappen en het net lijkt alsof dit alleen in Oostenrijk gebeurt? Of misschien is er toch iets aan die samenleving dat er voor zorgt dat het wel uitkomt?

  Los van dat alles zul je toch wat beter moeten onderbouwen waarom 3x geen toeval kan zijn. Zo herinner ik me nog het verhaal van ene Joe DiMaggio die 56 wedstrijden achter elkaar een home-run sloeg. Je zou zeggen dat dat statistisch gezien geen toeval kan zijn, toch was het dat wel degelijk volgens dit onderzoek:

  http://www.nytimes.com/2008/03/30/opinion/30strogatz.html?_r=1&oref=slogin

 6. 10

  @9: Het was statistisch gezien ook geen toeval. Dimaggio sloeg veel vaker een homerum dan de gemiddelde basballspeler. Wat zegt dat over Oostenrijkers…

 7. 12

  @9
  Zinloos in de context van de oostenrijkers: Think of baseball players’ performances at bat as being like coin tosses.

  Het is al zinloos om baseball zo te beschouwen (een bal slaan is geen muntworp) en om zo om te gaan met beschouwingen van mensen (zoals daar zijn: Oostenrijkers) is al helemaal nutteloos.

  Wellicht toch nuttig om eens te gaan kijken naar de achtergrond van de vader te kijken. 73 jaar, dus geboren in 1935. 3 toen de oorlog uitbrak, 10 toen die afgelopen was. Oostenrijk. Grote leverancier van SSers en meer moordend en verkrachtend tuig. Waltheim heeft het ook ver geschopt.

  Is dit nuttiger of meer waar?
  Denk het niet.

  Misschien moeten we eens kijken of NL geen gekke personen heeft. België is toch wel dichtbij. Moet lukken.

  Anders gezegd: gestoordheid is overal, dus ook in Oostenrijk.

 8. 13

  Als ik de films van Seidl bekijk, komt Oostenrijk me in elk geval niet anders voor dan anders. Maar bon, als je Broch, Canetti, Magris, Musil, Roth & co leest kan je je natuurlijk wel afvragen of dat land met z’n belastende geschiedenis niet een rare voedingsbodem biedt. Maar dan nog.

  Je kunt je misschien wel afvragen of justitie & politie er wel zo goed werken, cf. conclusies post-Dutroux. Je zou je ook kunnen afvragen of er in andere landen niet veel meer onopgemerkt blijft.

  Men kan zoveel. Laat ons vooral niet gaan speculeren, mezelf incluis, en bijgevolg banaliseren. Onvoorstelbaar monsterlijk is het, en hopelijk van een gigantische zeldzaamheid waar ook ter wereld.

 9. 14

  Genau of beter Juste @S’z` …je ziet wat je weet. In Oostenrijk en het belendende Zwitserland is men in ieder geval een stapje verder wat vermeninging der gedachten/culturen aangaat.

  Het zijn de bergen..tot hier en niet verder. Dat in tegenstelling tot de vlakte…in casu vlak denken.

  Maar terzijde heeft U S’z “heimatklange” klik me :) gezien…..man wat fraai.

 10. 15

  @Larie
  Dat in tegenstelling tot de vlakte…in casu vlak denken.

  Vooral het in casu.
  Ik voel me bijna beledigd Larie.
  De vlakte heeft me diepte gegeven.
  Dat de vlakke lieden die niet zien is iets anders.