1. 1

    An unexpected finding was the presence of parasites in 2 of the hamburger brands. (…) Sarcocystis is an intracellular parasite (…) Animals acquire the infection by eating contaminated meat from another infected animal or by being exposed to the feces of an infected animal. Many cattle harbor cysts in muscle…

    Doe mij nog maar een dubbele whopper! Vraag me trouwens af of er vergelijkbare onderzoeken zijn met ecologisch vlees?

  2. 4

    Ja goh, de mens bestaat ook voor 70% uit water, dus schokkend dat je bij koeienvlees 50% water vindt. De belangrijkste conclusie die je daaruit kan trekken is dat spierweefsel relatief weinig water bevat.

  3. 5

    “This would include other liquids that may be added in the manufacturing of the hamburger as well as water from the tissues themselves.”

    Tja. wat Bismarck zegt. Als je een biefstuk 24 uur achter elkaar in een oven legt, blijft er ook niet veel van over.

  4. 7

    Ja gek hè, en het “vlees” uit onze frikandel en kroket is voor vermalen eerst malsgereden onder zadels van stoere Argentijnse en Braziliaanse cowboys in weids platgebuldozerd tropisch bos. Oké, soms kruipt er wel eens wat door de kwaliteitscontrole. En Chinezen smekken gefrituurde rat aan een stokje, bedoeïen slang of hagedis en masai snackt geronnen bloed zó uit de koe. Die onappetijtelijk ingevroren bruingrijze plakjes gemalen aders, botten en hersenvocht met een wit papiertje ertussen uit een doos? Het zit allemaal tussen de oren:

    http://www.youtube.com/watch?v=Al9ZHZWF-60&feature=related

    “Strakjes komt de clown uit de ballenbak…maar vast een Happy meal voor de kindertjes erbij doen?”

    Mickey Mouse shaped boterhamworst, Waar Kindergeluk mag je nóóit neersabelen.