De christelijke naastenliefde van de PVV

GeenCommentaar heeft altijd ruimte voor gastlogs. Vandaag is dat JvdHeuvel van Crapuul.

Logo PVV

Dat PVV’er Raymond de Roon nou niet bepaald Nederlands meest integere politicus is heb ik al eens eerder behandeld. Raymond de Roon is de Hoofd-Christen van de PVV, met het hart op de juiste islamofobische plek. Hij is welhaast Neerlands grootste voorstander van de christelijke godsdienstvrijheid. Andere godsdiensten vind ie dan weer minder en de islam vind ie eigenlijk helemaal niks en dus moeten moslims van Raymond van Roon hun bek houden.

Des te verwonderlijker was het toen er onlangs een ‘revolutie’ gaande was in Iran en de PVV plotseling de grootste vrienden waren met de opstandelingen in Iran. De PVV wilde de ambassadeur terugroepen, de betrekkingen verbreken, Iraanse tegoeden bevriezen, de Iraanse olieindustrie boycotten, Iran nuken, noem maar op; alles voor de goede zaak, in ieder geval “zolang de repressie van de oppositie in Iran voortduurt en er geen vrije en democratische verkiezingen onder toezicht van de VN in dat land hebben plaatsgevonden.” Nee, Raymond de Roon draaide vele overuren om de omwenteling in Iran mogelijk te maken, tevergeefs, zo wees de geschiedenis uit, maar toch.

Het is ontroerend om te zien hoe de PVV, in de persoon van Raymond de Roon, zo opkomt voor de verworpenen der aarde, de onderdrukten overal ter wereld. “Raymond staat achter ons” moeten ook de arme onderdrukte Oeigoeren gedacht hebben, toen ze in een klein conflictje terechtkwamen met de Chinese overheid waarbij 165 doden vielen.

Dus wat deed Raymond? Juist: kamervragen stellen. Niet over de betrekkingen met China verbreken, niet over de ambassadeur terugroepen, niet over Chinese tegoeden bevriezen, niet over ‘voortdurende repressie’ waar de PVV in het geval van Iran kennelijk nogal mee zat, maar over “vernielingen door moslims aan de Chinese ambassade”. En wat voor kamervraag stelde Raymond van Roon vandaag:

“Wordt in het strafrechtelijk onderzoek ook meegenomen of de daders hebben gehandeld met een racistisch motief, nu deze Oeigoerse islamitische slopers kennelijk hebben gereageerd op de strijd tussen islamitische Oeigoeren en Han-chinezen in China? Zo neen, waarom niet?”

Oh ja, en een extra hoge strafeis zou Raymond de Roon ook heel graag zien, dat spreekt vanzelf:

“Komen zij in aanmerking voor de 50% hogere strafeis die de voorzitter van het College van Procureurs-Generaal onlangs voor dergelijke gevallen heeft aangekondigd? Zo neen, waarom niet?”

Tot zover dan de christelijke naastenliefde alsmede de warme belangstelling voor onderdrukte volkeren van PVV’er Raymond de Roon.

 1. 5

  ‘Voor moslims kan de straf nooit hoog genoeg zijn’ (reactie 1). Ter vergelijking de reacties op het nujij-bericht waarop aangekondigd wordt dat China de Oeigoerse moskeeen gaat sluiten:
  ‘Goed zo, in China weten ze hoe ze met moslims om moeten gaan’, ‘Mooi, nu Nederland nog’.
  Deze reaguurders zijn dus de mensen die straks gaan stemmen? Laffe meelopers van de Grote Geblondeerde Leider. Durf het eens onder je eigen naam (incl achternaam)! Geniet nu nog maar van de vrijheid van dit land, die is er met de PVV, ondanks de naam, snel af. En denk maar eens aan deze reactie als je over een paar jaar voor de spiegel staat na de anti-moslimkristalnacht. Maak het niet te laat dan. Je moet gewoon weer werken de volgende dag.

 2. 6

  ‘Durf het eens onder je eigen naam (incl achternaam)!’

  En zelf dan wel onder een pseudoniem schrijven? Heet dat niet hypocrisie?

 3. 7

  Dit artikeltje is wel heel erg vergezocht zeg. Dit forum heeft een grotere fascinatie ontwikkelt voor moslims dan welke nationale beweging/partij dan ook. In alles wordt gezocht naar discriminatie, álles! Het lijkt hier wel de fatsoenpolitie van Generaal Hirschki Ballinski.

 4. 9

  @Kropotkin @Inje

  Je kunt wel niet van de islam houden, maar is dat een legitimatie voor een hogere strafeis tegen Oeigoeren?

  Vinden jullie het niet opmerkelijk dat de PVV het kennelijk prima vinden dat een geheel volk wordt onderdrukt?

  Heel gemakzuchtig, de issues die de post naar voren brengt negeren.

 5. 11

  @9: Sorry hoor Mark voor de gemakzucht. Ik zal voortaan proberen het intellectuele niveau van #1, #2, #4, #5 etc te evenaren.

 6. 13

  @Mark: Wat een arrogante minachting van) kropotkin. De eisen, die hij aan buitenlanders stelt, stelt hij ook aan zichzelf. Buitenlanders, die eigenlijk vanuit hun conservatief rechtse cultuur gezien gescheiden zouden moeten inburgeren, moeten meer moeite doen en mogen verplicht worden gescheiden in te burgeren. Jij mag kroptkin dus ook vragen om meer moeite te doen en een hoger niveau dan de dor hem genoemde reacties te halen. Hij zal je vragen dus vast en zeker zo meteen beantwoorden.