De bastaardsatijnvlinder

Ik houd van het internet omdat je er soms totaal onverwachte vondsten op doet, zoals deze over de schrijver Victor Hugo (1802-1885). Hij blijkt ook een geweldig beeldend kunstenaar te zijn geweest, die dingen maakte die pas een kleine eeuw later in de mode kwamen. Of een artikel over het autobiografisch geheugen, dat me zeer intrigeerde. Via weer een reeks andere artikelen ben ik er achter gekomen dat de weinige mensen met dit fantastisch goede geheugen voor persoonlijke zaken, nauwelijks weten in welk jaar JFK werd vermoord of in welk jaar Leonid Breznjev aan de macht kwam. Ze gebruiken ook niet de welbekende mnemonistische trucs, ze zijn ook geen savants, maar ze hebben wel allemaal een tic: schoonmaakwoede, verzamelwoede etc. Eén van die autobiografische geheugenwonders koopt bijvoorbeeld nooit schoenen met veters. Omdat die veters op de grond terecht kunnen komen. Dat is hem te vies. (Dat kan ook zeer vies zijn, maar ik koop nooit schoenen met veters omdat veters strikken me teveel werk is.) Enkele hersendeskundigen kunnen u vertellen welk gebiedje in de hersenen voor die tics verantwoordelijk is, en dat dat gebiedje vlák naast het gebiedje ligt dat zo enorm ontwikkeld is voor het persoonlijke geheugen. De gebiedjes voor het ‘algemene’ geheugen blijken heel ergens anders te zitten.

Dat zijn mooie dingen, vindt u ook niet? Je ontdekt dingen die je nog niet wist, en dan bedoel ik niet: hoe gaat het met de economie van Groot-Brittannië of wat kan er gedaan worden tegen de rupsen van de bastaardsatijnvlinder. Da’s óók ernstig allemaal, maar daar maken wij ons niet druk over, dat laten wij graag over aan de lokale autoriteiten.

Toch? Jawel. Ik léés die belachelijke plannen van de VVD wel. Met de AWBZ bijvoorbeeld, die ons geen miljarden zullen opleveren maar miljarden zullen kosten (ze jagen de mensen de verzorgingstehuizen in) en ik hóór die idiote Edith Schippers wel oreren dat de verzorging wel wat minder zou kunnen. Ik hoor ook weer een minister van de VVD zeggen dat de bijstandstrekkers eigenlijk onterecht in de bijstand blijven zitten. Ja, dat moet je nú zeggen, lulhannes!

Ze willen bij de VVD dat er een soort Amerika ontstaat. In Nederland, waar we een goed sociaal stelsel hebben, dat afgebroken moet worden. Stemt géén VVD! Laat ons land niet over aan de bonusverdieners zoals de Bennen Verwaays (het zuiverste bewijs dat niet alle Bennen uit het goede milieu komen). De grootverdieners, daar moeten we het helemaal niet van hebben. Leeghoofden, zonder uitzondering.

Maar ik blijf me verwonderen over het internet. Had u bijvoorbeeld dit aardige berichtje al gelezen?

 

Foto: Kieknoetoch.nl (http://www.kieknoetoch.nl/main.php?g2_itemId=1308).

 1. 2

  Maar ik blijf me verwonderen over het internet.

  Verwondering over zoiets banaals als het internet is vreemd. Het is gewoon een vergaarbak van menselijke uitingen die door de techniek makkelijk en snel toegankelijk is geworden. Je verwondert je dus niet over het internet maar over de uitingen die je er op vindt.

  Ga de echte wereld in en reis, bij voorkeur met een traag middel als de benen. Je ontmoet echte mensen, praat over echte dingen. Voelt het echte weer, echte pijn en echte vreugde. Afstand is betrekkelijk zowel fysiek als mentaal. Alles komt na een tijdje binnen proporties en verhoudingen te liggen die je de vondsten op het internet beter doen begrijpen.

  Het internet is een rariteitenkabinet van freaks waar ook zeldzame uitingen van echtheid tussen te vinden zijn.

  Als je van dag tot dag je verplaatst tussen en onder mensen kom je ook een rariteitenkabinet tegen. Maar minder freaks, meer variatie en het is de werkelijkheid.

  *gaat weer naar buiten*

 2. 3

  Ze willen bij de VVD dat er een soort Amerika ontstaat.

  Dat ontstaat ook. Onze bevolkingspiramide gaat steeds meer op die van Amerika lijken. Me dunkt dat de aan die piramide gerelateerde uitgaven dan ook wat meer gaan lijken op die van Amerika. Verder wel eens met je oproep om geen VVD te stemmen:p

 3. 4

  Omgekeerd: de piramide van de VS gaat op die van ons lijken maar de ontgroening en vergrijzing is duidelijk minder ver gevorderd dan bij ons. Simpele reden: vs immigratieland.