1. 1

  jaja, ik zie parallellen met de schotten: na de slag bij Culloden in 1746 bestempelde een engelse rechter de doedelzak als wapen. De bespeler werd tot de doodstraf veroordeeld.

 2. 2

  It’s Madiba Magic and it’s strong.
  Er staat inderdaad President op zijn pletter en hij draagt een bril, dus dan zal het verder wel kloppen wat ie zegt. Respect.

 3. 3

  Gemiste kans.

  Het afrikaans kontinent is, nog steeds, een hoop los zand. De cohesie (saamhorigheidsgevoel is nog ver weg). Er wordt ook met een zekere argwaan gekeken naar beelden die uit het “westen” lijken te komen.

  Het publiek had wat van hun identiteit kunnen tonen, diversiteit als identiteit overgoten met een Afrikaanse saus.

  Nu slechts een monotone kakafonie..wordt niemand beter van, erger nog..een jong plantje vertrapt.

 4. 4

  Tot begin jaren ’70 was het in ALLE Ned. en vooral Duitse voetbalstadions een orkaan van getoeter, behalve boe en oei riep men simpelweg niets. Dankzij die vieze Linkse media de VARA en den Uyl werd de arbeider echter steeds mondiger. Begon met en bloc “Hi Ha Hondelul” (1971). Via: tis een slet tis een hoer tis de vrouw van Piet de Boer lalalala lalala lala (1986). Tot de meest kwetsende vreselijkste kankers of het gooien van wegwerpaanstekers onder luid gesis (2000+). Er is nog korte opleving geweest met spuitbussen samengeperste lucht maar heb thans niet het lef vlak bij een harde kern hard op een toeter te blazen. Anders heeft de maag- darmspecialist er nog best een klus aan om dat ding uit je hol te peuteren. Een blanke toetert niet (meer), Punt. Dat heet evolueren in je beschaving. Toeteren is voor autistische watjes.

  Laten toeteren dus daar in Zuid Afrika. Wees blij dat die kaffers niet en bloc dezelfde kwetsende spreekkoren gaan aanheffen…waar ze alle reden toe hebben.

 5. 6

  Je mist mijn punt(en) YP.

  Welke reden om wie te kwetsen btw?

  De blanken wellicht ..die trekken al massaal weg naar boven..kijk naar de beelden uit Zuid Afrika en de andere landen in afrika ..ziet u de verschillen..skyscraper vs modderhut hoe zou dat komen?

  “zimbabwe revisited” in u’r cinema soon/chargeren;)

 6. 7

  Ik reageerde niet op #3 larie, ik wou die insteek heelgaar niet maken. Toeteren of mondigheid waar ligt de grens van beschaving, zoiets. En de minderheid in de meerderheid of vice versa: het geeft sowieso altijd een kutlawaai…

 7. 10

  Ik doe helemaal niet mee aan deze onzin, maar ik ben zojuist tòch eigenaar geworden van een oranje vuvuzela (mijn vriendin heeft ‘m gekocht voor 50 cent). Het “bespelen” van dit “instrument” blijkt mee te vallen qua moeilijkheid. Maar joh, wat een geluid. Staat op mijn bureau nu, misschien vanavond eens op blazen als Noord-Korea wat aanmoediging nodig heeft.

 8. 11

  @5

  Een kakafonie kan heus wel monotoon (eentonig, saai, zonder afwisseling) zijn; monoFoon (eenstemmig), dat wordt lastiger als er duizenden toeters tegelijk klinken ;).

 9. 14

  ‘Twerkt ook als een soort zen he, monotoon oke, maar geen rauw opzwepend gekrijs te horen bij een vloeiende combinatie tussen spelverdeler en spits of een idiote beslissing van de scheidsrechter. Moet voor niet- voetballiefhebbers werken als een afrodisiac een rustgevend medicijn net als kijken naar golf of bowls voor het slapen gaan…

  Tis maar een tip

  Dr Y.Podorkin

 10. 15

  @11: Eh nee, eentonig en zonder afwisseling is onmogelijk, het gaat immers om vele klanken, die rommelig door elkaar klinken (kakofonie). Dat komt ook niet overeen met het vuvuzela geluid, dat maar uit één klank bestaat.