dagsluiting | Intermezzo XXX

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (18)

#1 Spuyt12

Jezzz. Erg lekker… Was ook op Lowlands!

 • Volgende discussie
#2 Micha

Lekker muziekje van de kalkbrandertjes.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Crachàt

[ en thx mark! ]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Micha

[ Wie is Mark?]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 gronk

plust. En die kalkbrennertjes kunnen d’r inderdaad wat van.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Crachàt

[ De mede-kernredacteur die de tip van deze Close gaf, Micha. Maar dit hoort tussen de knusse haakjes, dus. ]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Micha

[ Dank je wel Crachat, wilde niet threadjacken. Vandaar dat ik mijn vraag ook tussen haakjes stopte, dit om te voorkomen dat de vraag overbodig, en wellicht zelfs irritant zou overkomen. Mijn complimenten voor Mark zijn smaak overigens, erg kek muziekje, de buren waren niet zo blij dat ik vergeten was dat mijn itunes nog via de stereo speakers liep. Ook de kat kijkt nu erg sagerijnig, maar dat doet hij wel vaker, dus daar maak ik me dan weer niet zo erg druk om]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 HansR

Die muziek doet me toch een beetje denken aan die lullige technopop van de jaren 70. Ben de naam kwijt, oh Kraftwerk komt in me op. Beroerd al je het mij vraagt.
Oneens dus met #1 – #7

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Micha

Oneens dus met #1 – #7

Hier Hans een nummertje voor jou voor het slapen gaan http://www.youtube.com/watch?v=naBb6CV6Scc

Jack Ryan heeft bijna gewonnen dus ik ga ook maar eens een schoonheidsslaapje doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 HansR

Niet overdrijven @Micha, voorkeuren zijn gewoon anders.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 S’z

Maf hoe lang de Duitse minimal (klikmelink) erover gedaan heeft de mainstream (of breed zichtbare subculuur) te bereiken, ’n dikke tien jaar …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Kropotkin

Eens met #8, ’t ruikt naar andere duitse humoristen uit vervlogen tijden als Kraftwerk, Tangerine Dream en uberlachebekje Klaus Schulze. Wat een drama. Doe dan maar Chopin of manke Nelis.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Spuyt12

Kijk, dat smaak anders is, ok. Maar dat beledigen meteen weer…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 mark

Goed gezien mensen, althans deels. Jullie focussen teveel op het Kraftwerkdeel (toch net te saai gevonden altijd overigens). Ik denk, nee ik weet dat iedereen het over 50 jaar erover eens zal zijn dat in dit nummer de hele muziekgeschiedenis is samengekomen, en dat dhr. Kalkbrenner in Sky and Sand een perfecte symbiose heeft gecomponeerd van zijn (en dus ook onze) belangrijkste muzikale inspiratoren (bewust of onbewust, uiteraard), te weten:

en

en

(en een klein beetje Bach, uiteraard:
)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 HansR

Haha die Mark, weet aan elke shitclip nog een stukje muziekgeschiedenis te verbinden. En als je Bach maar noemt is het altijd goed denken we dan. Nee hoor: Bach heeft gewoon muziektheorie erg goed toegepast. Zo goed dat alles wat op muziek lijkt – dwz. theoretisch in orde is – in Bach wel een voorbeeld kan vinden. Maar om nou te beweren dat techno in Bach zijn inspiratie vindt…

En dan nog met Glenn Gould. Snuivend en briesend de microfoon vervuilend, ongewone tempi met bijgeluiden en vooral veel theater. Ja dan kan ik me voorstellen dat het op techno gaat lijken :)) Maar toegegeven: GG speelt bijna zonder pedaal en heel consequent en dat is bij Bach op de pianoforte dan wel weer heel mooi.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 gronk

Bach heeft gewoon muziektheorie erg goed toegepast.

Consequentie: Bach is balverzakkend saai. Hoewel ik van mensen die bach *spelen* begrijp dat dat erg leuk is. Maar dan kom je in de categorie ‘sport x doen is leuker dan sport x kijken’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 HansR

Bach is balverzakkend saai.

Mmm… eigenlijk het tegendeel maar dat maakt hem – zijn muziek dan – nog steeds geen inspiratie voor techno en consorten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 KJ

@gronk; Ik zat laatst in de auto (lange rit), radio 4 aan, lekker hard, en die druil van een Moskovitz (in dat rare programma van Maartje van Weegen) kwam voorbij. En ik dacht: als ze nou eens aan mij vragen wat voor muziek ik leuk vind op dit programma – waar zou ik dan mee komen ? En ik dacht: Tsjaikovski, Britten, deBussy. Niks van voor 1800 in elk geval. Want die oude, klassieke en barokke gasten doen wel heel erg flauw met hun toonsoort en hun riedeltjes. En toen zetten ze een moppie Bach op, en mijn meningen stelden plotseling geen reet meer voor – ik was verloren.

 • Vorige discussie