1. 1

  * dat is wat ik er in zie, als de installatie op de film geen militaire radarpost blijkt te zijn maar visdroogrekken van de lokale bevolking dan neem ik mijn woorden terug.

 2. 5

  Volgens mij drummen ze op een lege olietank en niet op de verroeste resten van een militaire radarpost die jarenlang de hemel afspeurde naar Amerikaanse bommenwerpers al zal die tank een belangrijk hulpmiddel geweest zijn.

  Maar ik ben een zeur en het maakt het niet minder mooi ;)

  En inderdaad een prachtig wapen @Olaf

 3. 7

  @4: Ind it geval de Russische. De Chukchi moesten er niet zo veel van hebben (misschien ook door schade en schande wijs gemaakt) en handelden tot in de 19e eeuw gewoonlijk nog op de punten van hun speren.

 4. 8

  Als je die “schermen” tegen elkaar schuift heb je een radiotelescoop. “Wat moesten die Russen op een radarpost nou met een radiotelescoop?”. Ja, dat wordt speculeren: 1) Anadyr ligt uiterst in het oosten van Rusland. Een geheime radiotelescoop, een radiotelescoop die a.h.w. snel onzichtbaar (i.c. uit elkaar werd geschoven) moest worden voor spy- planes VS tijdens race naar de maan o.i.d. 2) Ook werd in Anadyr veel wetenschappelijk onderzoek gedaan.