1. 31

  Vreemde gewaarwording alsof ik (wij) over de schouders van de tekenaar staan te gluren, heeft iets ge bond ens.

  Voelt U dat in de nek of de hand?

 2. 39

  komt nog misschien -het is een digitaal werk hé…
  Had het net geprobeerd —wacht, het is in progress; zal er een snelle impastoversie opgooien, misschien dat ik weer undo do. Undodo? :-)

 3. 47

  Dank (allen).
  De volgorde in de 9 schermschotjes (©Mark) is uiteraard verkeerd –maar ja, orde is mijn sterkste zijde niet…
  Adds to the rebus :-)

 4. 49

  Bon, dit getekend zijnde, is het weer closing time II.
  Rebuslike kan je vinden in Kappel:
  •De Cobra op Appels krullenpet. Pet staat voor de Stalinlookalike, krullen voor het Hollandse. Twee streepjes erdoor maken er een dollarteken van -hoe integer ook, ie was er niet vies van.
  •Het opengespleten hoofd: opengespleten als een hol ei? Druipt er pis uit? Of eigeel? Haat of liefde.
  •Wil de holheid van zijn hoofd niet de Appelstijl omvatten? Is die stijl daarom niet iets wat enkel in zijn hoofd zit? A trick?
  •Die snor, machoding, is dat niet groen omdat een appel groen is?
  •ziet men de losgeslagen onderdelen die toch samen een ondefinieerbaar gezicht vormen -het handelsmerk van de nieuwe expressionisten?
  •ziet men de klad oranje verf onderaan, die zich onwelvoeglijk naar de keel van karel grijpen, als waren het vlammen verf?

  Indien niet: terecht. :-)

 5. 50

  Huh? Teruglezend zie ik nu Jips #43… En verrek, het Volkscommissariaat Sargassoreaguurdersburo had reeds gewaarschuuwd voor Jip’s spamgewijs er uithouden van haar comments…
  Bij deze: geen dus, eigenlijk, lagen.
  Ik werkte bij deze volledig digitaal. Mijn Mac op die plek kan nog een Painter 5.0 draaien -en die heeft een schitterende tool wat ik nergens anders heb kunnen terugvinden, ook niet in latere Painterversies.
  Die Painter werkt niet met layers, dat is alsof je verf in verf schildert. Heerlijk. Met dat programma werk ik nu tien jaar, en elke keer geeft dat de kick van de eerste keer, de verwondering dat een digitaal tablet zo close is met wat in je hoofd zit… Je ruikt de naft haast :-)