Corruptie in de EU

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Belastingontheffing valt volgens de Europese Commissie onder ongeoorloofde staatssteun. Kijken of Monti en de zijnen in Europa na de Franse schoffering middels Alstom en Bull en de 4% budget tekort voor komend jaar, nu ook Berlusconi’s nieuwst racketeering-truuk moeten slikken. Na de Italiaanse finale in de Champions League (onder kerels simpelweg bekend als de CL), wuift Berlusconi de belasting betaling op de CL inkomsten van Italiaanse clubs (inderdaad waaronder zijn AC Milan (7 miljoen Euro!)) weg. Dat gaat linea recta in eigen zak, het is soms net Rusland in Europa…

Uiteindelijk zijn wij het natuurlijk die dit soort onzin betalen! Misschien moet Balkendende weer eens zijn vuist laten zien. Mis Bolkestein soms (ik bedoel echt soms!) ….

[username&password: sargasso1]
0

Reacties (7)

#1 mark

Balkenende heeft momentueus wel wat anders aan zijn vuist. Hij is zijn vuist namelijk naarstig aan het lubriceren om deze tijdens zijn overzeese trip optimaal en razendsnel te kunnen benutten…

Verder ben ik het eens met de strekking dat iemand die kleine maffiabaas moet stoppen. Die Italianen zouden zich nog meer voor hun premier moeten schamen dan wij…. (boude uitspraak intended).

 • Volgende discussie
#2 Carlos

Wat is het toch een schoft die Berlusconi!

Hebben ze in Italie niet een onstuimige vuurwapengevaarlijke veganist achter de hand? Valandro di Conte…? (vrij vertaald)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 mark
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 caprio

Dank, vermoedde dat het Monti’s portefeuille was, en als Italiaan, enfin, …

heb Frits berichtje gestuurd:
Het zal u als Europees Commissaris voor de Interne Markt, Belastingen en Douane Unie niet zijn ontgaan dat de heer Berlusconi nadat zijn ploeg AC Milan vorig jaar de CL-finale speelde, evenals Juventus die haar echter won, Italiaanse ploegen nu belastingontheffing over de CL winstuitkering heeft mogen gunnen (id est, ~7 miljoen euro per club).
Ik weet dat u het als Europees Commissaris momenteel druk heeft met het onderzoeken van Franse belastingontheffingen aan Alstom, Bull en nog in de clinch ligt mbt. Air France, maar als ik de regels goed begreep, is belastingontheffing een vorm van staatssteun.
Ik weet bovendien niet of het uw of de heer Monti’s verantwoordelijkheid is (als mede-Italiaan vertrouw ik het hem intuitief niet toe), maar ik vraag mij af, of de EC iets onderneemt hiertegen? Als het voor het algemeen belang zou zijn geweest had het me misschien niet geinteresseerd, echter nu Berlusconi eigenaar is van AC Milan, riekt dit zaakje wel erg naar Russische caviaar en ik hoop niet dat de uitbreiding van de EU met Oost-Europese landen ook de import van Oost-Europese praktijken betreft.

geacht en met vriendelijk groet, verblijven wij zoals altijd,
vrij en vrolik,

remko de knikker

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 caprio

Heb overigens nooit meer iets van de FBI gehoord ten aanzien van de Union Carbide CEO in Long Island (weet u nog?). Die mensen moeten het echt enorm druk hebben op het ogenblik, of het is natuurlijk allemaal in het geheim, dat kan ook, in ieder geval benijdt ik ze niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Carlos

hahaha!
go.. go.. go.. caprio !!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 caprio

Als postmodern-atheist vermaak ik me altijd buitengewoon met het sturen van dit soort nutteloze mailtjes. Krijg er enorme kick van de bedenken dat diegene die het mailtje leest, de indruk krijgt dat ik betrokken ben en dat het me iets kan schelen. Om de indruk van belang in zo’n nutteloze ziel achter te laten, geeft me enorm goed gevoel.

 • Vorige discussie