Contador onterechte winnaar Tour de France

Nog maar één middag, dan zijn we weer een jaar van de Tour de France af. Om het helemaal af te maken wordt de bekendste wielerronde gewonnen door een renner waar de geruchten van doping omheen hangen: de Spanjaard Alberto Contador.

Het gerucht gaat al dagen dat hij op de lijst van de Spaanse dopingarts Fuentes stond, maar eraf gehaald is vanwege zijn aanbod om als getuige op te treden in andere dopingzaken. De Tourorganisatie heeft echter geen belastende informatie tegen hem ontvangen en staat dus machteloos.

´Als ik niet clean was, was ik hier niet,´ zegt de Spanjaard. Zaterdag behield Alberto Contador de gele trui in de laatste tijdrit. Hij zal dus samen met de andere overgebleven renners de Champs d´Elysee opdraaien en de Tour gaan winnen.

Met alle geruchten om zijn persoon kan ik er niet om juichen. De Tour de France verdient dit jaar geen winnaar. Is Contador dus een terechte winnaar? Ik vind van niet.

 1. 3

  @2: Ja, maar dat kan dus niet meer. Overigens is de “schuld” van Rasmussen ook nog niet bewezen, ongeacht of hij in Italie was.

 2. 13

  @3: Geen schuld aan doping, nee, maar wel schuldig aan keihard liegen over een gevoelige zaak tegen de ploegleiding. Gezien de mogelijke imagoschade zeker een grond voor ontslag op staande voet. Hoewel het beter was geweest als ze Rasmussen 48 uur hadden gegeven om een kopie van zijn paspoort met stempel of vliegticket te regelen.

 3. 15

  @14: Ja fijn, maar wel even Ekimov van zijn goud beroofd. Wordt ie twee weken later nog eens betrapt, maar toch het eerste geval keihard blijven ontkennen, om die medaille maar te kunnen houden.

 4. 16

  De ‘beslissende’ tijdrit (radio+ tv) was dit jaar bijna net zo spannend als de laatste speeldag (radio) in de eredivisie: mooi sportjaar, 2007!

 5. 17

  @16: Had je VRT moeten kijken, daar was het nog spannender. Daar werd een kilometer voor de finish Evans al bijna tot winnaar uitgeroepen, omdat de Belgen zelf waren gaan klokkenen Contador met de tijd van Leipheimer vergeleken maar daar Evans op plakten. Verwarring alom, maar op de streep bleek het toch Contador en niet Evans!