Conferentie gemist?

Als kosmopolitisch ingesteld mens dacht u natuurlijk dat het Wereld Water Forum in Mexico-stad de belangrijkste internationale conferentie van deze week was. Fout! De COP-8 van de Convention on Biological Diversity in het Braziliaanse Curitiba dan? Weer fout! Nee de belangrijkste internationale conferentie was natuurlijk de “International Championing the Prophet Conference” in Bahrein alwaar ruim 300 moslim-geleerden samenkwamen om de Cartoon Crisis te bespreken. Onder hen was ook Yousef Al Qardawi bekend van het populaire Al-Jazeera programma “Shariah and Life”. bahrainse parlementsleden zitten een panel voor tijdens de conferentie
Wat er precies besproken is dat is niet geheel duidelijk want omdat er op deze belangrijke conferentie geen vrouwen aanwezig mochten zijn heeft niemand de notulen gemaakt… Wel is naar buiten gekomen dat een meerderheid opriep tot continuering van de boycot van Deense zuivel, maar dat men de dialoog prefereert boven geweld.

Met dank aan onze blogger in Bahrein Mahmood.

 1. 1

  In 2034 in het Midden Oosten vreest men opnieuw een herhaling van de Melk Crisis van 2006 toen de Westerse landen, verenigd in de MPEC besloten tot een drastische verhoging van de melkprijs. Onder druk van Saudi Arabie besloot een Coalition of the Willing waaronder meer Kuweit en Mukkepuk deel van uitmaakten om de sappige weiden en polders van het halfondergelopen Holland binnen te vallen om daar de Sharia en het Caliphaat van Amsterdam te herstellen. Maar die slimme Hollanders besloten toen de dijken door te steken en zo brak er een hevige strijd uit met het Verzet geleid vanuit Groenland door de altijd dappere generaal van het Opperbevel der Nederlandsche Strijdkrachten W.A. van Buuren. Deze had in een heldhaftige daad nog met zijn mitrailleur op een verkennings drone geschoten vanuit zijn tuin tijdens de ontruiming 4 weken voor de inval. Het verzet was meedogenloos en schoor collaborerende Moslims de baard af, waarvan later video berichten op het internet rondgingen ter afschrikking. In de tussentijd steeg de melkprijs naar het historische record van 6 Euro per liter, en namen de protesten tegen Saudi Arabie toe. De Republikeinen in Amerika beschuldigden de bezetters dat het hun enkel om de melk was te doen. Jaaa, dat waren nog eens tijden, mien jong.

 2. 2

  Aan de foto zie je het al. Echte religieuze “mannen” die thuis het achterbanvolkje vanaf podium uitleggen hoe Het Geloof moet. Maar samengekomen zoeken ze die Nooitgeziene Leider, Die dus de Hort op is, Vette Pech, en dan maar beteuterd kijken, ronddobberen en niks tot stand brengen…

  Zou je denken. Met recht.

 3. 3

  Valt me echt tegen dat je die Bloeiende Agave niet van zijn site hebt gepikt. Als iets Allah en de profeet – en verder alle bestaande goden – eert is het toch het once in a lifetime and then die bloeien van de Agave!

 4. 4

  ach conferenties… Het ultieme excuus om een weekend lang je eens flink te buiten te gaan aan alles wat Allah verboden heeft.

 5. 5

  Officiele naam “International Conference for Supporting the Prophet”

  “There should be great pressure at the United Nations to issue strong rules that would criminalise the defamation of religions.”
  Voorzitter Qaradawi

  “We believe that the incident was because of ignorance about the Prophet. An economic boycott is one of the ways to combat the ignorance and protest about what has happened, but we need to educate the West about who the Prophet was and to have an open dialogue with the West.”
  Woordvoerder Soliman al-Buthi.

  http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/L22682436.htm

 6. 7

  Alleen als als ik die “heren”koppen al zie zakt mijn broek af en realiseer ik mij gelijk dat ik dat in die meerdimensionale regio niet moet doen.
  Soms heb ik het idee dat bijeenkomsten als bovengenoemde een gigantisch potlood is die geslepen word en daarna onoverbrugbare lijnen over onze aarde trekt.

  Fraaie comment Caprio.