1. 1

  Christen vervolging in Azie is zo oud als het christendom zo’n beetje. Daar hoef je echt geen communist voor te zijn.

 2. 2

  En niet alleen communisten.
  En niet alleen in Azië.
  Daar hoef ik het artikel niet eens voor te lezen.

  En nu ik het wel gelezen heb: het is blijkbaar politiek incorrect om China in de lijst te hebben.

 3. 7

  @IPM
  Ja, zelfhaat is wijdverspreid onder Jezus’ volgers!

  en @Bismarck
  Dat lijkt me waar en waarheid is nooit ongenuanceerd. Waarheid IS.

  Oh, dit wordt een leuk draadje christenen bashen :)

 4. 9

  De onderzoekende stichting ‘Open Doors’ maakt haar naam wel waar.

  Overigens haten christenen ook communisten. Is inmiddels een beetje uit de tijd, die haat was dus blijkbaar behoorlijk effectief.

 5. 10

  En trouwens, even toegevoegd, een instituut dat dit soort foto’s (let op foto 7) publiceert vanwege een stukje wol dat gebruikt gaat worden voor een handmof voor aartsbisschoppen mag je haten. Toch?

  (Thursday 21 januari 2010
  Memorial of St. Agnes
  Urban VIII Chapel, at 12:30
  Presentation of the lambs, whose wool will be used to make the pallium for the new Metropolitan Archbishops
  )?

  *nooit beroerd mooie foto’s te laten zien*

 6. 12

  Open Doors is een organisatie die zich niet zoveel met godsdienstvrijheid bezig houdt, maar of er ge-evangeliseerd kan worden door christenen. Let wel door buiten het desbetreffende land, vanuit hoofdzakelijk de VS, niet vanuit andere landen.

  Pakistan staat op de lijst als christen onvriendelijk, maar niet tegenover christenen uit Indonesië (ander islamistisch land).

  Het lijkt een beetje op een bedrijf dat bekijkt of ze afzet kunnen genereren in bepaalde landen, wat zijn de kansen, de barricades, enz.

 7. 14

  Communisten haten christenen helemaal niet. Ze haten alleen die christenen die in naam van het christendom de arbeidersklasse vergiftigen met kapitalistische propaganda.

  Neem het CDA, ChristenUnie of SGP als voorbeeld. Deze partijen steunen de neoliberale vrije markt economie ( kapitalisme ). Ze gebruiken hun religie om mensen te overtuigen om op hun te stemmen.

  Dat stalinistische tuig in Noord Korea, haat de christenen omdat ze denken dat die een concurrent vormen. Zowel het Christendom als de Juche religie van Noord Korea willen de geesten van mensen domineren. In Noord Korea heerst de Kim Il Sung religie ( Juche ) en stalinisten tolereren geen andere religie naast hun eigen staatsreligie.

  Anti-stalinistische communisten haten het christendom helemaal niet. Ze vinden dat religie een privé zaak is, waar iedereen vrij in moet zijn.

 8. 15

  Leuk, communisten vinden dat religie een privé zaak moet zijn waar je vrij in bent. Dan zijn ze in China ook nog stalinistisch zeker. Communisme had normaal gesproken niet veel met individualisme, maar juist het collectivisme. Dan moet je niet uit de pas gaan lopen met rare gebruiken en gewoonten. Zoals arbeidersklasse vergiftigen met kapitalistische propaganda, want de commu’s zelf weten wat natuurlijk precies wat goed is voor de arbeidende klasse. Eng!!!

 9. 17

  bij dat soort stichtingen moet ik gelijk denken aan die stichting ‘Gave’ met hun onderzoek over christelijke asielzoekers die stelselmatig mishandeld zouden worden door moslims. Waar achteraf sprake bleek te zijn van enkele gevallen.
  Ik wil best aannemen dat christenen of gelovigen van wat voor club ook het moeilijk hebben in bepaalde landen, maar als het dan gebracht wordt door zo’n evangeliserende stichting… Ik vertrouw ze niet zo die gristenmensen. Oeps, nou zal ik wel communist zijn…

 10. 18

  China was inderdaad stalinistisch ( maoïstisch ). Ze waren dat van 1949 tot 1983. Dat tijdperk eindigde toen Deng Xiaoping begon met kapitalistische experimenten. Anno 2011 is China staats-kapitalistisch.

  Communisten hebben het recht om negatief te staan tegenover een religie als die gebruikt wordt voor anticommunistische propaganda. Kapitalisten haten ook communisten omdat die tegen hun visie zijn. Kijk maar naar Chang-Kai-Shek ( 50.000 communisten vermoord ), Suharto ( 500.000 communisten vermoord ) of de Russische witte legers ( meer dan 200.000 bolsjewieken vermoord ).

 11. 19

  Anno 2011 is China staats-kapitalistisch.

  Dat waren ze wel eerder. Staatskapitalisme komt erop neer dat de vruchten van de arbeid door de staat worden afgeroomd in plaats van door de baas. Anno 2011 zou je China minder staatskapitalistisch als voorheen kunnen noemen gezien er meer ruimte is voor het afromen door bazen.