Closing Time | Secret Fires

Foto: Ted (cc)
Serie:

Een beetje vals spelen is dit wel. Een lief walsje van The Gun Club, weliswaar met een boel valse noten, ook al zijn het hele goeie valse noten wat mij betreft, ik had ze niet beter kunnen plaatsen.

Maar The Gun Club was geen lieve band. Ze waren rommelig, smerig, vuig, onbetrouwbaar en ze dronken en ze rookten en ze gebruikten – maar wat waren ze heerlijk. Hier doen ze My Dreams

 

Reacties (3)

#1 beugwant

Post je dit omdat vandaag de winnaar van het Oud Limburgs Schuttersfeest bekend is geworden?

Ik kan me van een concert in Paradiso (zicht vanaf het balkon) herinneren dat -terwijl Kid Congo probeerde de show te redden- een straallamme Jeffrey Lee Pierce (hij kon nog net op zijn poten staan) een knal kreeg van iemand uit het publiek omdat hij aan de tieten van diens gezelschap zat.

  • Volgende discussie
#1.1 M&M - Reactie op #1

Ik heb ze helaas nooit live gezien. Een vriend van mij wel, en die vertelde dat Kid Congo Powers op z’n rug op het podium lag, al gitaarspelend. Maar wat overlijden die mannen voor hun tijd, de zanger van Les Négresses Vertes en ook Jeffrey Lee Pierce.

Van de Limburgse folkore zag ik iets in het NOS journaal, maar ik was afgeleid en heb dus niet echt gevolgd waar het over ging. Familie van je?

#1.2 beugwant - Reactie op #1.1

Nee, gelukkig geen familie hier in Limburg. Ik heb de zondagen voor mezelf. Maar al die verkleedfeestjes zoals de sjöt, de herremenie, de fanfaar en de vastelaoves leven hier enorm en als een schutterij dat OLS wint, mag het dorp het volgende organiseren. Dat is een flinke klus, maar met zo’n honderdduizend bezoekers op dat feest heeft het hele verenigingsleven in het dorp dan weer voor jaren de financiën op orde. Om tussendoor de kas te spekken mogen de schutterijen van de lokale bonden bij toerbeurt (in de praktijk eens in de vijf jaar) ook een tentfeest bouwen. Vrijdag een avond voor de jeugd (ik ging vroeger naar Avro’s Toppop discoshow), zaterdag doorgaans iets met koperblazers voor de ouderen en zondag het defilé (met een schier eindeloze catalogus aan prijzen (pdf), van beste bordjesdrager tot mooiste marketenstergroep, zodat geen enkele schutterij zonder prijs naar huis gaat) en later in de middag het schieten op de bollekes.
Maar ook als je op een willekeurige zondag na een wandeling ergens opsteekt, moet je niet raar opkijken als er een paar stamgasten in napoleontisch kostuum aan de toog hangen.