Closing Time | Nice (1978)

Foto: Ted (cc)
, Serie:

Even terug in de tijd, een dikke veertig terug. Toen was er een stel meiden in Zurich, Zwitserland dat een band vormde: Kleenex. Een beetje strak, een beetje punk, want zo noemde men dat in die tijd. Dat was niet altijd pogo, boos geschreeuw, leren jack en hanenkam. De song ‘Nice’, gezongen in het Duits, komt uit 1978.  De band heette daarna LiLiPUT  omdat het cosmetica bedrijf Kimbeley-Clark bezwaar maakte, begrijpelijk, zij produceerden papieren zakdoekjes met die naam.

En nu heeft de New Yorkse band Habibi (ook enkel bestaand uit jonge vrouwen) de song gecoverd. Maar in welke taal, daar kom ik niet helemaal uit. Iemand?

Reacties (3)

#1 Pieter V.

Zou de cover in het Perzisch gezongen kunnen zijn?

  • Volgende discussie
#2 JiL66

Van: https://www.lookatmyrecords.com/song-of-the-week/2021/9/20/habibi-nice
“While Kleenex originally sang “Nice” in German, Habibi reinterpreted the lyrics in Farsi and made some slight sonic alternations that help to smooth out some of the track’s punkier edges.”

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Anna@999

Als tijdsbeeld leuk om te zien/horen. Muzikaal een beetje eentonig. Beetje punk? Dat zie ik anders. Woonde als student tegenover een punkcafé in de 80-er jaren, die lui zagen er écht heel anders uit: enorme hanenkammen in regenboogkleuren, zwart opgemaakte ogen, ijzerwerk in neus, kin enz. Lange, vieze jassen en urenlang eentonige, knotsharde muziek. Bezoekers waren altijd heel vriendelijk, herinner ik me nog.

  • Vorige discussie