Closing Time | Just The Right Bullets

Foto: Ted (cc)
, Serie:

In 2006 bracht Tom Waits een 3 c-delige box uit, getiteld Orphans. Elke cd had zijn eigen karakter/sfeer. De cd Brawlers is ruig, Bawlers is de rustige van de drie en Bastards heeft, de naam geeft het al wat weg, de wat excentrieke liedjes; o.a. een cover van Daniel Johnston.

De box werd min of meer in de markt gezet als het Magnum Opus van Tom Waits. Ideaal  cadeau natuurlijk. Mooi ook als je van Tom Waits houdt – maar het is misschien ook wel wat veel eigenlijk. Persoonlijk had ik al genoeg aan de cd The Black Rider uit 1993. Die plaat heeft een vaudeville karakter en is wat minder weerbarstig. Just The Right Bullets is afkomstig van The Black Rider, en is dus voorzien van een kermismelodietje ergens in het midden van de song.

Wist u trouwens dat de debuutplaat van Tom Waits heel toepasselijk Closing Time heet?

Reacties (2)

#1 Bookie

Sinds 1985 (Rain Dogs) groot fan. Flinke collectie, maar Orphans net weer niet.
Eigenlijk is er voor elke gelegenheid wel een Tom Waits song.
Een nummer van Orphans dat veel betekenis heeft gehad nadat ik in opgaande lijn zat vanuit een suïcidale depressie is “ypu can never hold back spring”. Een tijd lang dagelijks geyoutubed in het psychiatrisch ziekenhuis.

https://www.youtube.com/watch?v=vgeZEdbv_m8

  • Volgende discussie
#2 M&M

You can never hold back spring is een subtiel, zacht gespeeld en ook nog ‘ns fragiel nummer met een hoopvolle tekst. Dus ja, ik kan begrijpen dat dat dan uitzicht biedt.

  • Vorige discussie