Closing Time | Europe

Foto: Ted (cc)

“Tatata-ta! Tata-ta-ta-ta! It’s the Final…” Et cetera. U kent hem wel. Als het niet is van Europe, dan wel van Sabaton, die het sinds jaar en dag gebruikt als intro-tune bij concerten. Ik vind het nog steeds een erg mooi nummer, al is hij natuurlijk helemaal grijsgedraaid. Europe maakt echter nog steeds relevante muziek. GTO is afkomstig van hun laatste album, dat slechts een paar maanden oud is. Lekker nummer.

Enigszins terzijde: in het moederartikel dat ten grondslag ligt aan deze reeks Closing Times, breek ik een lans voor de echte, live meespelende, keyboardspeler. In dat licht is dit wel een erg aardig interview met Mic Michaeli, de toetsenist van Europe.

Dit is deel 9 in de serie Closing Times naar aanleiding van dit verslag van Graspop 2017. De komende weken zullen er op semi-willekeurige momenten meer verschijnen. De zeer oplettende lezer zal wellicht bemerken dat ST ook al drie jaar geleden langskwam met dit pareltje, maar hee, het materiaal is goed en divers genoeg voor een tweede keer de revue te passeren.

 

 

Reacties (2)

#1 okto

Ik weet het niet hoor, Europe. Dat staat bij mij toch echt symbool voor goedkope, bombastische, pulpige pseudo-rock met nul inhoud.

  • Volgende discussie
#2 Janos

@1
– bombastisch: ja, leuk!
– goedkoop, pulpig, pseudo-rock: eh, ja, hun hits uit de jaren 80 waren natuurlijk rete-commercieel (juist daarom ook hits). Maar dat betekent niet per se dat het ook slecht is.
– nul inhoud: ach, een nummer over het dreigend eind van de wereld (Final Countdown) zou je best als maatschappijkritisch kunnen beschouwen ;-) Maar voor de rest geen idee, daar ken ik de muziek niet goed genoeg voor; de inhoud van ‘Rock the Night’ zal vast niet hoogdravend zijn. Maar hee, als het lekker klinkt: who cares?

  • Vorige discussie