Closing Time | Der Dritte Raum

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Der Dritte Raum is een project van de Duitse dj’s Andreas Krüger en Ralf Uhrlandt. Het is eigenlijk niet meer te doen om een label te hangen aan elektronische muziek, maar ik zou bovenstaand nummer classificeren als deep house met een extra dosis jazz.

Reacties (8)

#1 Karin van der Stoop

Joh, dat is volgens mij gewoon weer die sax die ook in Sonnentanz is gebruikt, maar dan langzamer haha…of misschien in een iets andere variatie. Het lijkt me in elk geval van dezelfde sample-cd af te komen, ook de piano. Niet dat dat erg is.

 • Volgende discussie
#2 Bismarck

Der Dritte Raum, vooral bekend van deze Komet (Karin, luister je ook mee ;-).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Karin van der Stoop

@2: Jaja die ken ik nog wel, en dit is zeker techno, zij het uit den ouden doos…maar ik ben ook een ouwe doos geloof ik. Lekker wel, doet me denken aan de Gasfabriek. Ik had eigenlijk gedacht dat ik het na 2 minuten zat zou zijn, maar dat valt mee.

Nou ben ik ook in een vreemde mood. Ben al veel te lang wakker. Maar echt, veel te lang. Mijn poezebeest loopt op zijn laatste pootjes, naast nog een paar andere dingetjes die spelen, en ik loop op adrenaline…pff emoties…voor ik daar helemaal op leeg loop zet ik de muziek gewoon uit en pak een boek. Altijd goed voor een beetje rust in het hoofd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Bismarck

@3: Dit zeker wel (ik zou Hale Bopp zeker geen techno noemen), maar die van zaterdag niet? Laten we het er maar op houden dat over muzieknamen nog minder te twisten valt dan over maak.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Christian Jongeneel

@2 Toen ik dat nog eens naluisterde, dacht ik: verrek, het is hetzelfde nummer, maar dan opgebouwd uit swingsamples in plaats van kale synths. Je hoort het beter in het origineel, dat wat sneller enhoekiger is dan de Acid Pauli remix.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Arduenn

Het nog originelere origineel: https://www.youtube.com/watch?v=JaPf-MRKITg

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bismarck

@5: Naja, Swing Bop is in dit geval dan wel de remake, want Hale Bopp is tien jaar ouder.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Sylvia

Heerlijk!

 • Vorige discussie