De groene Vermeer

Foto: Ted (cc)
Serie:
Vermeer in het Rijksmuseum © collage Wilma Lankhorst

Vermeer in het Rijksmuseum © collage Wilma Lankhorst

Voor zo ver bekend reisde Vermeer bijna nooit. Hij ging soms naar Gouda en Amsterdam. Er zijn geen bronnen die verwijzen naar buitenlandse bestemmingen. Hij creëerde zijn eigen verstilde wereld in zijn atelier op de eerste verdieping van zijn woonhuis in Delft. De 28 werken die je nu in Amsterdam kunt zien zijn in de afgelopen eeuwen verspreid over de hele wereld. Op basis van de schilderijenlijst van het Rijksmuseum heb ik berekend hoe ver deze dertien musea in vogelvlucht van Amsterdam verwijderd liggen. Ook de afstanden tot de Europese steden en Den Haag heb ik op basis van vogelvlucht berekend. Als je alle Vermeers gaat bekijken op de plaats waar ze normaal hangen, reis je 51.382 kilometer. Op basis van de CO2-berekening op ecotree.green bespaar je met een bezoek aan het Rijksmuseum ruim 7.900 kilo CO2-uitstoot. Daarmee kun je de Eiffeltoren 107 dagen en 10 uur verlichten.
De CO2-uitstoot van je reis naar Amsterdam moet je er zelf nog even bij tellen. Mooie avond.

Reacties (3)

#1 burne

> De CO2-uitstoot van je reis naar Amsterdam moet je er zelf nog even bij tellen. Mooie avond.

Elektrische bussen (Utrecht) en de trein (100% windenergie) en een tram ook op groene stroom.

  • Volgende discussie
#2 Co Stuifbergen

Het zou natuurlijk kunnen dat mensen in een buitenlands museum nog andere dingen bekijken dan een schilderij van Vermeer.

Evengoed lijkt het mij een bijzondere gelegenheid.
Ik ga gauw een kaartje kopen, als die er nog zijn.

Of moet ik dan de zwarte markt op?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Wilma Takes a Break

Er zijn nog voldoende kaarten te koop, alleen niet voor de komende week. Het museum is wekelijks drie avonden open (donderdag, vrijdag en zaterdag) en het Rijks is op maandag open. Veel plezier!

  • Vorige discussie