Closing Time | Afrique Victime

Foto: Ted (cc)
Serie:

Muziek uit Niger, erg aanstekelijke muziek uit Niger, met een onweerstaanbaar ritme. Hoe moet deze muziek gelabeld worden, rock met Toeareg-invloeden? En dat laatste slaat niet alleen op de muziek maar ook op de kleding die gedragen wordt bij de optredens. Wel zo herkenbaar. Het uitbundige gitaarspel van de linkshandige Mahamadou Souleymane wordt overal, terecht, geroemd, maar vergeet die drummer ook niet. Hoe houdt hij dat vol? De zang gaat in het Tamasheq’s, dus daar versta ik niets van. Maar bij Afrique Victime kan ik me wel wat voorstellen. De muziek is erg dansbaar, maar dat was wel duidelijk, en in 2022 speelt de band in Nederland. Als we dan allemaal weer heen en mogen reizen natuurlijk.

Reacties (2)

#1 beugwant

Ha, dank voor deze nieuwe naam, net als de (wat geliktere) Bombino ook uit Agadez.
Voor een moment wilde ik ze nog naast Songhoy Blues uit Timboektoe beluisteren, maar toen was ik al gehypnotiseerd, dus dat doe ik later nog wel eens.
De eerste dagen van april* 2022 zijn ze in onze contreien gepland. En ik zie dat de Frannz Club in Bln dertig jaar later nog steeds bestaat 😍.

*En op 1 mei nog in Oostende, want het busje moet natuurlijk terug.

  • Volgende discussie
#1.1 M&M - Reactie op #1

De plaat kreeg gisteren in de NRC ook vijf ballen (ja, sorry, zo heet dat daar, je krijgt daar als artiest geen sterren maar ballen)
https://www.nrc.nl/nieuws/2021/05/26/woestijnmuziek-van-een-snarenwonder-a4044906