Closing Time | 100 Nights, 100 Days

Foto: Ted (cc)
Serie:

Soms denk ik wel ‘ns: ‘wat doe ik hier eigenlijk op Sargasso. Dat progressieve, linkse blog waar zelfs de muziek moet schuren. En dan kom ik daar aan met van die historiserende, retro-deuntjes waar de vernieuwing niet echt vanaf springt.’

Maar dan denk ik, wat mankeert er aan Soul, warmbloedig, gloedvol en stijlvol vertolkt. Of is dit allemaal dubbelop? Lekker stijlvast gebracht ook door Sharon Jones en The Dap Kings. The Dap Kings strak in het pak met stropdas en Sharon in jurk at the front.

 Maar dat vertoon was voor mij niet nodig geweest, ze had me al met haar stem (plus die blazers natuurlijk).

Reacties (3)

#1 Anna@999

Leuk juist! Nog nooit van deze artiesten gehoord, maar van soul beslist wel! Er zijn meerdere soorten soul, afhankelijk van tijd en plaats.
Er zijn zóveel soorten muziek, die elk hun eigen idioom hebben, dat is goed, herkenbaar. En ook buiten de lijntjes kleuren is prima.
Ik krijg bijv. bij het horen van Nina Simone, weer alle eerste beelden terug, dat ijverige meisje dat ik toen was, elke dag vrachten huiswerk maken en dromen van een opwindend leven later, terwijl de radio en Nina Simone aanstonden….Waar haal je het idee vandaan dat sargasso nl. links zou zijn??? Dat zie ik helemaal niet, vaak juist het tegendeel…en dat mag ook. En ieders mening dus ook…!

  • Volgende discussie
#2 mclovin

Wat is er mis met retro-soul??

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Aversa

The Dap Kings, Amy Winehouse en Mark Ronson. Soms valt alles in 1 keer op de goede plek.

https://youtu.be/yyueKHRizxU

  • Vorige discussie