Citaat van de dag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Ramadan komt er weer aan. Ongeveer op 5 oktober.
Het exact bepalen wanneer het begint, is een taak van de geestelijken. Ze doen dit met het blote oog.
Sheikh Abdul Muhsen Al-Obaikan vindt dit een beetje ouderwets. Hij geeft aan dat het bepalen van de nieuwe maan het beste door wetenschappers kan gebeuren. Het artikel hierover bevat een mooi stukje dat ik u allen niet wil onthouden:

“Modern science is always aligned with Islam,” Al-Obaikan said. “Unlike Christianity where the church in the Middle Ages refuted scientific discoveries and rejected them, we as Muslims are asked to embrace science,” he said, adding that, “Islam and science are not two separate things. In fact they work side by side.”

Reacties (2)

#1 Caprio

How can we take into account the testimony of an old man, 80 years old, who comes to the court and says that he had seen the crescent in the desert? The guy can barely see his sandals!

Toch is dit een serieus dilemma. De religieuze wijsheid leert ons dat wetenschap glad ijs is voor religie, het is een ‘slippery slope’, het begin van het einde. Wetenschap drijft de zieltjes in de handen van het atheisme vroeg of laat, in kleine of grote mate. De Taliban en Al-Qaeda begrijpen dat ook heel goed door chaos en een primitieve samenleving zonder onderwijs voor te staan, net als de Amish in Amerika. Kennis leidt tot ijdelheid en trots, en hybris beledigt de goden, dat wisten ook de grieken al.

Aan de andere kant is de Islam een logischer religie dan het Christendom, Joodser, oorspronkelijker. Dus een verlichte Islam zal in het Westen zonder meer een geduchte concurrent worden van het Christendom en vroeg of laat het winnen daarvan.

Osama staat voor een lastige keus: gebruik je de satelliet, verlies je zieltjes in de arme landen maar win je er in het Westen, of niet en verlies je geen zieltjes in arme naties maar win je er ook geen in het westen. Ik zou niet graag in zijn schoen staan.

 • Volgende discussie
#2 Doper dan Johannes

Ik denk niet dat Osama staat voor ‘een verlichte Islam’.
Aardig boek om te lezen ‘Globalisering van de Islam’ van Olivier Roy. Verlichting staat gelijk aan verzwakking…verzwakking van religieuze expansiedrang is Islam-onwaardig….volgens de schrijver…dus zal niet hardop worden aangemoedigd. Evenals integratie.

 • Vorige discussie

Citaat van de dag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Fifty years after that heroic deed, the Moncada * Program has been fulfilled and over-fulfilled and
“we are now in pursuit of lofty and unimagined dreams,”

Fidel Castro tijdens het 50-jarig jubilieum van de revolutie.

* Op 26 juli 1953 ondernam Castro als aanvoerder van een groep jonge revolutionairen een aanval op de Moncadakazerne in Santiago. Hij werd gevangen genomen en tot vijftien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Tijdens het proces hield hij zijn befaamd geworden pleidooi La historía me absolverá (de geschiedenis zal mij vrijspreken), waarin het basisprogramma van zijn beweging was vervat. Na twee jaar kreeg hij amnestie, waarna hij naar Mexico vertrok. (Encarta®).

0

Reacties (6)

#1 peter

Castro is al net zo onbetrouwbaar als zijn aartsvijand Bush. In zijn speech van zaterdag deed hij wel een leuke uitspraak over Europa (“the superpower’s Trojan horse”.).

 • Volgende discussie
#2 Grobbo

En hoe lang duurde de speech deze keer?

PS: Carlos: kun je me dat mailtje van zaterdag nog ff een keer sturen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Carlos

ehhe, zaterdag?
je bedoeld vrijdag denk ik.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 caprio

stelletje rechtsradicalen hier! Doen net alsof ik moet mauwen om die paar bourgouis types die in de petoet zitten te snorren. Alsof democratie geen elites kent, geen verpaupering, geen onrecht. Zie Castro meer als de Astrix zonder Obelix van de politieke strip.
per siempre…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Carlos

Dus Che was Obelix…?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Lilith

Rechtsradicale communistische extreem linkse kapitalisten …. DAT is waar Sargasso voor staat (volgens de massa).

 • Vorige discussie

Citaat van de dag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Uit het veelgelezen prachtblad Carp* (#26/27):

“Ik zie het echt niet als ideaal om een jaar te gaan reizen. Ik heb er net twee dagen Eurodisney opzitten. Dat was zwaar genoeg.”

0

Reacties (8)

#1 Carlos

haha, hoe tekenend voor de Carp !

 • Volgende discussie
#2 peter

Tekenend aan Carp zijn ook de tweeverdienders die zeuren dat het wel wat krap is geworden in de recessie. Vermakelijk zijn de advertenties waar het jaarinkomen groter staat vermeld dan de functie omschrijving.
Maar ik lees Carp natuurlijk wel want gratis!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Mo

Ben ooit met 200 carplezende management consultants op een ballenbakuitje naar Eurodisney geweest. Dat was zeker zwaar genoeg (wat word je snel moe van die lui)…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Praetoriaan

De Carp heb ik niet mee laten verhuizen. Ik werd een beetje moe van al die zogenaamde succesverhalen. Nu is het recessie en begint iedereen te huilebalken. Tja…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 TbosS

van wie is die quote?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 bicat

Carp is nog niet geschikt om mijn perfekte mannenreet mee af te vegen.
Hard papier ook, trouwens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 bronja

Ik begin steeds meer de schijt te krijgen aan dat blaadje. Laatst moest ik mijn gegevens opnieuw doorgeven, maar ze kunnen de pot op. Idd: al dat gezeik over geld, status, succes. En dan als lekkere tegenhanger iemand die in een woonwagen woont en veganistisch kookt (hiervoor business consultants met een topsalaris), knuffelt met kippen en baby’s uit kolen fokt. En ja, Michael, je kunt er niet eens je reet mee afvegen. Tragisch.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 nimo

Heet bicat Michael? Wat gek, daar moet ik even aan wennen…

Carp was vroeger beter (met de vorige hoofdredacteur). Maar ook toen al veel gebakken lucht. Eigenlijk een wonder dat het blad het kapotgaan van de zeepbel van de nieuwe economie heeft overleefd.

De quote is van Corné van Zijl (38) hoofd beleggingen bij verzekeringsmaatschappij Zurich.
(dan maar liever dood!)

Maar wat lul ik toch, deze draad is zo oud, die leest toch niemand meer.

 • Vorige discussie

Citaat van de dag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dolf Jansen nam me gisteren de woorden uit de mond (in het programma Storing met Jeroen Pauw): “Ik ben het volledig eens met Dries van Agt en dat vind ik doodeng!”

(De oud-premier sprak zich zondagmiddag in het teeveeprogramma Buitenhof fel uit tegen het buitenlandse beleid van president Bush in het algemeen, en de oorlogsplannen in het bijzonder)

0

Reacties (4)

#1 Carlos

Ik was ook verbaasd dat ik het met die ouwe adder eens was.

 • Volgende discussie
#2 Grobbo

Tsja, ik keek er eerlijk gezegd ook een beetje van op, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dan onze Dries een beetje milder is geworden. Zal de leeftijd wel zijn, maar ik betrap ‘m de laatste tijd wel vaker op genuanceerde uitspraken.
Had ‘ie vroeger minder last van :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Verbal Jam

Van Agt heb ik altijd al een charlatan gevonden. Dat soort genuanceerde opvattingen had hij beter kunnen uiten toen hij nog in al die belangrijke baantjes zat. Maar toen hoorde je hem niet. Wat dat betreft ben ik het dus met Grobbo eens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Salonsocialist

Beste Mensen,

er lopen dus toch nog mensen die
verstandige woorden spreken
m.b.t Irak. Het Duits-Franse plan (dat eveneens steun krijgt van de Russen) verdient eveneens mijn steun.
Het kan niet zo zijn dat een oorlog plaatsvindt op basis van tijd.

Inspecties hebben tijd nodig. Het lijkt allemaal erg multilateraal dat Amerika het spel via de VN-Raad probeert te spelen ,maar met zo’n druk erachter kan je dit niet serieus nemen. Het plan werd dan ook al direct door VS (powel) afgeschoten. Zo worden andere internationale spelers buitenspel gezet en gehouden. Ik vrees zo dat elk vredesplan bijvoorbaat al wordt afgeschoten en vervolgens naar de prullebak wordt verwezen met de opmerking: “hier is geen tijd voor” en Irak bedriegt en misleidt de inspecties.”
Het jammer om te zien dat Amerika niet de druk van de ketel haalt door internationale bemiddeling te laten prefeleren boven oorlog-retoriek.

Het is overigens opmerkelijk dat hoofd vn inspecteur El-Barhadei ons meldt dat er een vernadering in houding is te zien bij uitvoeren van de inspecties( en gesprekken van atoomgeleerde uit Irak)

Ook hier kan niet begrijpen dat Amerika eens een blik op de geschiedenis werpen en inzien dat conflicten op redelijker wijs toch diplomatiek opgelost kunnen worden (ook al krijgt Amerika dan nog zijn zin).

het meest bekende voorbeeld is
wel kosovo waar de premier van Finland Athesaari Amerika en Rusland liet zien hoe je dit conflict oplost.

 • Vorige discussie