CIA gebruikt martel jet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De Washington post ([email protected]/geencom) heeft na eigen onderzoek geconcludeerd dat de CIA een privéjet gebruikt om gevangenen van het ene naar het andere land te vervoeren. De afgelopen jaren is het toestel onder andere gesignaleerd in Pakistan, Indonesië en Jordanië. De eigenaars bestaan slechts op papier. De reden van deze zogenaamde ‘renditions’ is dat het in sommige landen legaal is om te martelen. Niks makkelijker dan anderen het vuile werk op te laten knappen.

Human rights groups are working on legal challenges to renditions, said Morton Sklar, executive director of the World Organization for Human Rights USA, because one of their purposes is to transfer captives to countries that use harsh interrogation methods outlawed in the United States. That, he said, is prohibited by the U.N. Convention on Torture.

Reacties (2)

#1 $link$

Nou en? Als praten of blootstelling aan blote borsten niet meer helpt (een of andere homo in kwantanamobay had het daar moeilijk mee) moeten er helaas maar meer cultuur-eigen drukmiddelen gebruikt worden.

  • Volgende discussie
#2 Joost

Ach, laten we het dan straks ook maar bij jou doen als je die bankroof die je vorige week hebt gepleegd blijft ontkennen.

  • Vorige discussie