1. 3

  Maar allee, de Chinezen hebben wel een punt om een dier dat in hun land niet voorkomt en dat voornamelijk agressieviteit tentoonspreidt te verwijderen uit hun wapen. Wij zouden zoiets er ook nooit in laten staan.

 2. 4

  Nou je het zegt – misschien een puntje voor de PvdD om die Leeuw uit het Nederlandse wapen te halen? Of in ieder geval uit het Zeeuwse. Tot aan je middel in het water is geen pretje voor zo’n beest…

 3. 5

  @ Bismarck
  Hebben hier ooit leeuwen rondgelopen dan? In het wild, bedoel ik.

  Nee, dan Duitsland. Dat had ècht wel een paar adelaars hier en daar…

  Come to think of it: wat hebben de Belgen voor “wapen”?
  Bommes_du_terre?

 4. 8

  Als ze nou eens beginnen met het verwijderen van het portret van Mao van de Tiananmen, kunnen we daarna altijd nog verder kijken …

 5. 9

  Raar, in china wordt de draak helemaal niet als agressief gezien. Een verandering van nationaal symbool doet weinig af aan het agressieve imago van China denk ik, verandering van handelen van dat land lijkt me een betere optie.

 6. 13

  in ieder geval 1 chinees wil van die draak van een USpresident af.

  Motto van blog:
  Understanding disability from a Taoist point of view
  http://uselesstree.typepad.com/useless_tree/2006/11/why_bush_persis.html

  It seems that various media outlets are finally getting out from under the hapless White House spin and naming Iraq for what it is: a brutal and growing civil war. I guess we have to count this as progress of a sort.

  taoistisch onderbouwde stellingen die zo hevig op naam en toenaam hameren dat mijn angst voor de chinezen groter wordt dan die voor Bush z’n touwtjes trekkers (chainjankers) al is.

 7. 15

  Jammer, ik vind het wel een mooi symbool eigenlijk.

  En is er niet een varken uit het wapen van Brabant gehaald uit angst dat het de moslims zou beledigen?