1. 3

  of topic
  over lollige inconsistenties gesproken:
  quote Rutte: “Ik ben niet echt van de motto’s, ik ben meer van “Politici moeten niet kakelen maar eieren leggen.”.

 2. 8

  Merkwaardig is dat Klink keer op keer werd verweten “de procedure” niet te volgen – hoewel hij ook stopte als onderhandelaar -, dat een Eerste Kamerlid nog riep dat het niet aan de leden was maar aan de fractie, maar dat nu eerst het bestuur zijn goedkeuring geeft aan het akkoord en de fractie vervolgens gaat zitten wachten op het congres. Een congres dat met een goede regie altijd naar de gewenste uitkomst geleid kan worden. Eerst zeggen dat het akkoord afgewacht moet worden en dan via het congres zeggen dat je de leden volgt. De daadkracht spat er vanaf.

 3. 10

  Alle aandacht gaat zo uit naar de decidenten (sic) van het CDA, dat overige CDA’ers onopvallend enge berichten kunnen tweeten: http://twitter.com/Ine23/status/25936799457

  Het is blijkbaar toegestaan de Grondwet terzijde te schuiven, als het maar om weinigbestemde Kamerleden gaat(?) We kunnen ons wel allemaal zorgen maken over de veiligheid van de rechtstaat bij de PVV; met zulke CDA’ers zal een CDA-kabinet zonder PVV niet veel beter zijn

 4. 12

  Rechts inhalen heet dat.
  Natuurlijk kunnen de 2 “dissidenten” nu rustig zeggen tegen te zijn, zij weten goed dat zaterdag iedereen voor is, dan leggen zij zich daarbij neer.
  De Heer wikt, maar Verhagen beschikt.

 5. 14

  @12
  Anderzijds staan Ferrier en Koppejan aardig onder druk van de media, die hier wel een leuk relletje in ziet.
  In zo’n situatie is het natuurlijk moeilijk om jezelf staande te houden.
  Zelf denk ik (wie ben ik om dat te denken) dat deze twee af en toe ook een beetje spijt hebben van de situatie waarin zij zich hebben gemanoeuvreerd.

 6. 15

  Bizar dat deze twee fractieleden consequent met de term dissident worden aangeduid. Blijkbaar is de fractie stemvee. Niet meer.