Cartoon geweigerd op Hoeiboei

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Verbod op ritueel slachten (Cartoon: D.C. Lama)

Bovenstaande cartoon is geweigerd op het rechtse blog Hoeiboei. Het blog, zelfverklaard strijder voor de vrijheid van (rechtse) meningsuiting zat volgens de maker, D.C. Lama,  “niet te wachten op de reuring” die de cartoon zou veroorzaken.

De reuring is begrijpelijk. In de prent wordt immers een compleet geloof verantwoordelijk gehouden voor wat slechts een deel van die gelovigen doet. En daar heeft Hoeiboei gelijk in, zoiets doe je niet.

Oh, wacht…

P.S. Maar deze cartoon is wél leuk, aldus Hoeiboei.

Reacties (3)

#1 pedro

Begrijpelijk, Hoeiboei heeft een hekel aan drukte maken en wil het liefst helemaal geen publiciteit krijgen, daarom zwichten zij al bij voorbaat voor de judaïsering van onze samenleving proberen ze die akelige publiciteit weg te houden. En ze hebben natuurlijk als keihard argument in handen, dat het verbod op onverdoofd slachten alleen in Nederland geldig is en dat er in Nederland geen Palestijnen geslacht worden.

Steniging daarentegen is volstrekt normaal in onze samenleving en het is dus volkomen terecht, dat zij die cartoon wel plaatsen.

Verder denk ik, dat velen onder ons de strijd voor de vrijheid van meningsuiting toch heel lang verkeerd aan hebben gevoeld. Wij zijn er altijd van uit gegaan, dat vrijheid van meningsuiting een algemeen geldend begrip en recht was, maar het afgelopen decennium heeft inmiddels al uit den treuren bewezen, dat de huidige strijd voor de vrijheid van meningsuiting een strijd is voor de eigen vrijheid van meningsuiting, en dat de vrijheid van anderen om hun mening te uiten, die eigen vrijheid alleen maar in de weg staat.

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

Ik denk dat de term “rechts blog” niet specifiek genoeg is. Hoeiboei is gewoon een anti-islamitisch blog. Daarin past prima een grap over onverdoofd stenigen door moslims, maar niet een grap over het onverdoofd slachten van moslims door joden. Ze geven misschien de verkeerde reden op (en dat is inderdaad sneu van ze), maar de keuze van spotprenten ligt wel volledig in de lijn van hun blog.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Godelieve

‘Judaisering van Nederland”?

Grapje?

Wat zou bezwaarlijk kunnen zijn? Joden waren ons nooit tot last, integendeel, Joden hebben immens bijgedragen aan de cultuur van Europa w.o. wereldberoemd Einstein, Kafka, Jehudi Menjuhin, Anne Frank, Marc Chagall, ….

Dus uw antisemitisme? Hitler was ook Links en dikke vrienden met de nazi collaborateur -de Grand Mufti of Jeruzalem – een oom van Arafat.

‘We’ Palestijnen is slecht Nederlands, de cartoon een aanslag op Israël , en bovendien provocerend bedoeld aangeboden aan Hoeiboei.

De Joden hebben doorheen al die eeuwen in de diaspora in literatuur en liederen gezegd naar Jeruzalem terug te verlangen als hun thuisland.

Geen cartoon over moslims die elkaar grootschalig afslachten, Turkije de Koerden terroriseert, hun land weigert terug te geven; en Marokko die bewapende prikkeldraad muur (!) bouwde opdat de destijds inheemse bevolking niet terug kan keren uit the woestijn West Sahara.

  • Vorige discussie