1. 1

  Meteen een addendum: In de Waan Van De Dag had iemand een schilderij gezet, onder “Dit is geen tekening van Crachat… / …maar had het wel kunnen zijn”.
  How true :-)
  Wat u hier ziet is een olieverfschilderij wat op het atelier van mijn vriendin hangt. Een jaar of 10 oud, mijn schilderstijl is zo erg veranderd dat dit gerust een jeugdzonde mag genoemd worden.
  Maar -de analogie met de McDonalda was me dunkt te duidelijk om deze inkopper te laten liggen…

 2. 7

  Dat moet wellicht uw doorsnee Gristuslijk figuur zijn -een interessant icoon met vele gezichten. De laatste tijd een beetje wegdeemsterend, of het moest ironisch genoeg in het beeld van de magere tulbandterrorist zijn.
  Ook het ‘tettenwijf’, ofte de mecenasachtige dienende prelaat, kleurt niet echt meer het heldendpantheon van vandaag.
  Eigenlijk is het een mix van tegengestelden, een wederzijds overnemen van elkaars rol in dat rare en steeds enger wordende wereldje van overbodige religieuziteit.
  Voor ik een fatwa over me heen haal: overbodig voor mensen die zelfbewust en trots genoeg gewoon een mens zijn, uiteraard.

 3. 9

  Ook een fraai icoon van apomictie (asexuele voortplanting), een soort van reproductieve zelfbevlekking tijdens passeren van een bottleneck, leeggelopen kerken.

  Kenmerken van zo’n populatiegrens worden altijd versterkt, in dit geval intensivering van de religieuze beleving.