Bush ten strijde tegen de olieprijs

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Dat de wereld geen peak-oil nodig heeft om de prijzen van olie de lucht in te laten schieten bewijzen de VS al een tijdje. Elke opmerking richting Iran zorgt weer voor een paar dollar bovenop de prijs van een vat olie. Maar nu de prijsverhogingen langzaam voelbaar worden in de portemonnee van de gemiddelde Amerikaan voelt Bush zich geroepen er wat aan te doen.

De voorgestelde maatregelen(geencom/geencom) zijn onder andere een tijdelijke stop op het bijvullen van de na de orkaan Katrina aangesproken oliereserves, soepeler milieuwetgeving bij het verwerken van olie en onderzoek naar het afdwingen van lagere prijzen of een vaste prijs voor olie.

Hierbij zwijgt hij in alle talen over hernieuwbare energiebronnen en rept hij nergens over het feit dat deze hogere prijzen waarschijnlijk structureel zullen zijn en niet tijdelijk.

Daarbij vragen experts zich openlijk af of de voorgestelde maatregelen zelfs op de korte termijn veel zoden aan de dijk zullen zetten. Maar Bush heeft al een geschikt weerwoord gevonden:

“Every little bit helps.”

Daar hebben we niet van terug…

Reacties zijn uitgeschakeld