Bush chanteert

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

President Bush heeft een wet ondertekend waardoor landen die Amerikanen geen immuniteit verlenen voor het internationale strafhof in Den Haag minder ontwikkelingshulp krijgen.

En zo gebruikt Amerika chantage en de aloude bekende ‘verdeel en heers’ tactiek om wederom haar zin te krijgen.

Reacties (4)

#1 Ivo

Doen wij zelf niet al eeuwen hetzelfde?
In de ene hand een zak met geld, in de ander de bijbel waarvolgens de inboorlingetjes moeten leren leven. En nog doen wij dit (democratie of anders…geen centjes). Alleen Neerlands hulp is een druppel op een hete plaat… dus wij maken zoals altijd geen een barst indruk. En we mogen blij zijn dat Amerika nu op deze brave manier handelt, want het gebruik van geweld schuwen ze ook niet in politieke klimaten die ze niet aanstaan. Denk aan de hetze tegen commies in Afganistan, Vietnam, Cuba.

  • Volgende discussie
#2 Joost

Dit is wel een andere situatie. Dit is een Amerikaanse hetze tegen een strafhof dat alleen maar in actie komt op het moment dat het land zelf in de berechting tekort schiet.

Amerikaanse onderdanen zouden daar dus niet zo snel voorgesleept worden.

Overigens is de tijd van koloniseren met de bijbel in de hand al lang voorbij. Democratie verpreiden is een ander issue wat hier los van staat.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Ivo

Amerika verspreidt democratie zoals wij de kerstening uitvoerden. Door middel van chantage dus. Rumsfeld wist al langer van de Iraq situatie en kan nu dus voor het strafhof geroepen worden. Bush zal hem immers nooit laten vallen, hoe schuldig de man ook is. Kennelijk is iedereen gelijk, doch sommige mensen zijn gelijker dan anderen in dat prachtig democratische land. En hier sluit ik weer aan bij de mislukkingen in Vietnam etc. Zoals je al zei, verdeel en heers. De tijd van koloniseren is dan wel voorbij, neemt niet weg dat we nog steeds andere landen proberen te beinvloeden. Turkije in EU? Eerst scheiding van moskee en staat. Dat roepen oa het Christen Democratisch Appel. Is mi ook een soort beinvloeding. Ze moeten plots hun geloof gaan temperen? Ik ben het er uiteraard mee eens dat kerk en staat apart horen, maar neemt niet weg dat wij de zelfde pressiemiddelen hanteren als in 1600. Of zoals de amerikanen al decennia lang doen bij alles dat ze doen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 outsider

money rules the world..

  • Vorige discussie