Bush Winnaar Verkiezingen

Met nog enkele rurale counties en Democratisch Cleveland te tellen in Ohio, lijkt het nu beslist: Bush is herkozen tot president van Amerika, dat betekent dat we over 4 jaar van deze man af zijn. Wat er dan nog van de wereld over is, kunnen we dan langzaam weer opbouwen.

Meneer Bush, Cheney, Halliburton en andere oliemaatschappijen, medische industrieen, miljonairs en alle moslims van de wereld, gefeliciteerd.

Onze hoop gaat daarentegen uit naar Obama, de eerste zwarte president van Amerika (ook dat hoorde u dus het allereerst op Sargasso), de enige zwarte Senator in Amerika uit de staat van Abraham Lincoln, Illinois.

Update van de Europese Redactie:

Nog geen Consession speech van Kerry of dito Victory speech van Bush.

We waited 4 years. We can wait another night. (John Edwards)

08.30 Lichtpuntje: Hawaii naar Kerry (stand 249-242 NosNieuws)

 1. 5

  Toch nog even terug bij mijn “buddistisch” raadseltje. Als je minder volmaakt bent (gat in de sok) past de schoen beter omdat je door het gat naar buiten kan kijken, je hebt meer ruimte. Elk nadeel hep zun voordeel.

 2. 7

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA
  HAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
  HAHAH HAHA HHHHAAAAAAAAAAAHHHHAAAAAAAAAAA
  HAHAHA HAAAAAAAAAAHAHAHAHA HAHAHAHA
  HAHAHA AHAHHHHAHHHHHH

 3. 8

  Kunt u dat lachsalvo nog eens herhalen in het gezicht van een iraakse moeder die haar kinderen verloor?
  Of alvast in de richting van de duizenden iraniers die nu gaan sterven?
  Of richting al die amerikaanse jongens en meisjes die na de herinvoering van de draft in 2006 verplicht zonder kogelvrijvest naar het Midden-Oosten zullen worden gestuurd.

  Kunt u dat?

 4. 9

  Vooralsnog zijn er meer Irakezen omgekomen onder het bewind van Saddam dan die hele oorlog. Daarbij, u denkt werkelijk dat alle inwoners in Irak alle Amerikanen de strot door wil snijden? Het gaat daar om een stelletje gestoorde fundamentalisten, nog geen procent van de gehele bevolking, die daar continu aanslagen plegen. Wat Iran betreft: ik hoorde toch echt gisteren een correspondent op radio 1 vanuit Iran, de bevolking daar was als de dood voor Kerry als president. Waarom? Omdat ze net als Irak afwillen van de idioten die daar nou de bevolking onderdrukken.

  Maarja, het is ook wel zuur hoor. Dat je drie maanden bezig bent pro-Kerry stukjes te schrijven en dan blijkt op de verkiezingsdag dat je er helemaal naast zit. Nu niet teveel mopperen, Carlos.

 5. 10

  @ Dreknek: die 100.000 burgerslachtoffers in Irak waren natuurlijk ook allemaal fundamentalisten…

  Het maakt mij geen ene klap uit of je voor Bush of voor Kerry bent, maar dit soort excessen moet je niet goed praten.

 6. 12

  Het aantal slachtoffers van Saddam – als gevolg van de terreur tegen de eigen bevolking – wordt geschat op iets meer dan een miljoen, maar daar had hij dan wel 24 jaar de tijd voor.

  Het gemiddelde ligt dus hoger, en de veiligheid voor de gemiddelde irakees is er niet op vooruit gegaan.

 7. 14

  Dat er maanden van ‘pro-Kerry-stukjes’ zijn geweest, is feitelijk onjuist. O, u bedoelt alle anti-Bush stukjes van alle redacteuren op Sargasso? Zelfs deze zijn mild en gering geweest vergeleken bij hoe de geschiedenis deze president zal beoordelen (ooit….).

  Maar op de golven van euforie opgewekt door het lachsalvo (jammer dat we het gerochel erna niet hebben kunnen zien) gooit Dreknek er zowaar een politieke analyse uit. Dat moet beloond worden met een inhoudelijke reactie. Volgens csmonitor zijn de warme gevoelens in Iran voor de republikeinen op andere gronden dan ‘bevrijding van onderdrukkers’ gebaseerd;
  ”At least one top Iranian mullah has a similar view. “We haven’t seen anything good from Democrats, so we won’t be happy if the Democrats win,” said Hasan Rowhani recently. He heads Iran’s Supreme National Security Council and referred to sanctions imposed by President Clinton and poor relations with the US under Presidents Kennedy and Carter.

  Republican Ronald Reagan’s White House, meanwhile, set up the Iran-contra deal, by which Iran received weapons in exchange for lobbying for the release of American hostages in Lebanon. More recently, Bush removed two traditional Iranian enemies – Afghanistan’s Taliban and Iraq’s Saddam Hussein. But a President Kerry might be more effective in leading an international effort for tougher sanctions because of Iran’s apparent quest for nuclear weapons.

  Despite Bush’s “axis of evil” talk, Iranian leaders see Republicans as “people we can do business with, but Democrats keep bugging us about democracy” and nuclear proliferation, says Mr. Kupchan.
  http://search.csmonitor.com/search_content/1101/p01s02-wogi.html

 8. 15

  Ik ben blij dat ik niet ben opgebleven vannacht; ik had de gemiste uren slaap niet kunnen verdragen met deze einduitslag.

  Dat gezegd hebbende, merk ik hoe mijn frustratie zich meteen wil botvieren om mijnheertje vuilhals, die zich weer lekker voorspelbaar gedraagt.

  Maar liever niet – raaskal lekker door, maestro querulant, ik moet je eerste overtuigende argument nog horen.

 9. 16

  Beste Mensen,

  Volgens de redenering van Dreknek ,mag een oorlog
  plaatsvinden indien het minder slachtoffers kost dan er onder het regime geleden heeft. Natuurlijk en kromme verglijking aangezien diverse V.N rapporten de humanitaire tragiek schetst van het Iraakse volk als direct gevolg van het sanctie beleid. Dat de V.N dan ook zelf verantwoordelijk is voor de tragiek van het lijden van dit volk maar dit natuurlijk extra triest.

  Verder is zal het aantal opstandelingen c.q. vrijheidsstrijders inderdaad slechts een kleine fractie zijn van het totaal aan mensen dat in Irak woont. Overigens vormen de Amerikanen ook slechts een kleine fractie van de wereldbevolking ,maar leggen zijn onevenredig groot beslag op de gang van zaken in de wereld.

 10. 20

  @dreknek: ik maak geen bezwaar tegen je plezier – dat is je goed recht. En dat ik net zo voorspelbaar reageerde als jij gemiddeld doet, wil ik best toegeven. Want inderdaad, ik ben teleurgesteld dat we nog vier jaar een absolutistisch denkende wereldleider krijgen.

  Dus hou ik het maar bij vragen – dat lijkt me het eerlijkst. Dat ik me kapot erger aan je mag eigenlijk niet spelen in een discussie. :-)

 11. 22

  @larie: ik gaf al toe dat ik voorspelbaar was. Waar het de wereld betreft, kan ik slecht tegen mijn verlies ;-) Overigens, wat de term ‘mijnheertje vuilhals’ betreft, vind ik me zelf alleen in het verkleinwoord voorspelbaar. Vuilhals lijkt me een vrij neutraal synoniem voor Dreknek.

  De vragen bedoel ik zeer serieus; vuilspuiten is leuk, maar het lijkt me aardig te zien waar het Dreknek dan w

 12. 23

  @Bart
  Dat is vrij makkelijk.
  Neo conservatisme: niet mijn cup-of-tea maar ik heb er geen last van, dus prima wat mij betreft. (Simpel, maar zeer effectief.)
  Scenario voor Iraakse burgers: laat ze dat maar zelf uitzoeken, dat kunnen ze nu tenslotte.
  Bush\Bin Laden: u meent werkelijk dat het dezelfde fenomenen zijn? Ik ga op zo’n domme stelling niet eens reageren.

 13. 24

  Ik blijf erbij:
  Wat een luxe eh? Vrijuit kunnen bomen over excessen in een land ver weg waar ‘wij’ verder geen noemswaardige invloed op kunnen uitoefenen?

  En zo is het maar net.

 14. 25

  Ach we zijn toch allemaal voorspelbaar? Sinds wanneer is dat een probleem?

  Ik hoop dat Kerry wint al vrees ik van niet. Ik ben wel benieuwd of men in Nederland anders over Bush zal gaan denken na die onvermijdelijke terroristische aanslag die hier vast nog wel zal gaan plaatsvinden in de komende jaren. In Madrid verergerde de anti-Bush sentimenten. Hier ook? Sommigen zouden Bush zelfs daarvan de schuld geven. Dat zou net zoiets zijn als Theo van Gogh de schuld geven van zijn eigen dood.

  De underdogs in de huidige wereldorde zijn allerminst lieverdjes. Die zogenaamde Irakese, Palestijnse, Tsjetjeense of andere radicale verzetsstrijders zijn de saboteurs van alles waar wij voor zouden moeten staan!

  Ik hoop echt dat Kerry wint maar weet nog steed heel goed wie mijn echte vijanden zijn. Dat zijn in ieder geval niet de democratisch gekozen Republikeinen.

 15. 27

  Gelukkig heeft Bin Laden zijn zin niet gekregen.. die dreigde immers elke staat in de VS met aanvallen als ze op George Bush zouden stemmen? Zou het beleid van Bush dan toch effectief zijn?

  p.s. Ik denk dat een aantal mensen bovenstaande url niet zal aankunnen.. er worden daar namelijk wel erg veel ideeen verkondigd die buiten jullie blik liggen ;-)

 16. 29

  @Dreknek: Beter lezen, ik zei niet dat het dezelfde fenomenen zijn, ik vroeg je mij te omschrijven wat het FUNDAMENTELE verschil is tussen die twee. Natuurlijk zou ik een onbewoond eiland liever met Bush dan Bin Laden delen, dat is evident.
  Mijn punt is: ze handelen beiden vanuit een absolutistisch wereldbeeld. Wat maakt het ene nu beter dan het andere, in jouw ogen?

 17. 30

  Tja, heeft met het onderwerp niets te maken maar toch. Ik heb als een soort van “novice” nicknames nog niet geheel begrepen. Waarom eigenlijk , waar staan ze voor en wat moet ik doen met een persoon met meerdere nicknames wat de regel lijkt. Zo onderhand begin ik door te hebben wie wie is. Alweer enige tijd geleden maakte ik ook een opmerking over de nick Dreknek. Daar kreeg ik later veel spijt van die ik ook ter plekke heb betuigd. Het valt op dat in verhitte discussies (de spontane) er opmerkingen komen over iemands nick, o.a.

 18. 31

  Graag advies , ook alweer langs de lijn: ik werk thuis met mac maar overdag vaak onder windows waar ik nix van weet, Nu moet ik zo nu en dan toch echt even het sargassoscherm laten verdwijnen. Is daar een knopje voor?

 19. 32

  Je uitspraak over het neo-conservatisme zegt overigens genoeg – het interesseert je in wezen geen lor, zolang je er maar geen last van hebt. Prima, maar als dat zo is, dan maakt dat je mening voor mij een stuk minder relevant.

  Over die neoconservatieven en of dat jouw achtertuin betreft:

  “As the 20th century draws to a close, the United States stands as the world’s preeminent power. Having led the West to victory in the Cold War, America faces an opportunity and a challenge: Does the United States have the vision to build upon the achievements of past decades? Does the United States have the resolve to shape a new century favorable to American principles and interests?”

  (Bron: The New American Century, de denktank van het neoconservatisme, met als prominente leden o.a Cheney, Wolfowitz en Rumsfeld)

 20. 34

  nickname (de ~ (m.), nicknames)

  1 naam waaronder iemand (anoniem) opereert op internet; veelvuldig gebruikt op internet dus algemeen geaccepteerd
  2 verboden door internetmessias Francisco van Jole

  ((windowstoets-M)) zou ‘kunnen’ werken, larie (mooie nickname trouwens)

 21. 35

  Nee Sikbock, ik zou juist willen zeggen dat de Machtigste Man op aarde er de afgelopen 4 jaar alles aan heeft gedaan om moslims en westerlingen bijelkaar te brengen. Ook heeft hij een politiek uitgedragen die sterk op maatschappelijke cohesie is gericht. Het politieke debat in Amerika is dankzij Bush een kalm en genuanceerd debat dat niet meer wordt vervuild door oncontroleerbare religieuze sentimenten. Waar mensen naar feiten luisteren en elkaar laten uitspreken.

  Ik denk dat zijn genuanceerde toon ook uitstraalt naar de rest van de wereld. Hij is met recht de meest gerespecteerde burgervader van alle wereldburgers aller tijden.

  De moord op vanGogh moet dan ook niet gezien worden in de totale internationale politieke constellatie. Je moet deze los zien van de situatie in het Midden-Oosten, 911 en de toestand in Amerika. Er is totaal geen verband tussen Bush en de moord op vanGogh. Het voorval in Amsterdam-Oost is eerder een ordinair persoonlijk dispuut geweest tussen twee mannen. Niets meer en niet minder…

 22. 38

  Ja Bart. Het interesseert me inderdaad net zoveel als de migratiepatronen van Chineze boerenknechten. Ook al google je er vijfhonderd stukjes tekst bij, het wordt pas relevant voor mensen als ze de directe gevolgen zien.

 23. 39

  Het is te gemakkelijk om de schuld van de clash tussen het westen en de islam eenzijdig bij Bush te leggen.

  Er valt alleen te praten als beide partijen dat willen. In mijn optiek stonden en staan de extremisten aan moslimzijde niet open voor een gesprek. Praten heeft dus geen zin. Ik denk dat Bush dat goed heeft ingeschat.

  Het pappen en nathouden hier in Nederland is natuurlijk een betere keuze. Wij in Nedeland doen het immers per definitie beter dan die domme, oppervlakkige en ongenuanceerde Amerikenen? Laten we vooral de boel bij elkaar houden!

 24. 41

  In Amerika kan je als blanke beter niet uit je auto stapen in bepaalde wijken. Het eufimistische ‘pappen en nathouden’heeft wel degelijk veel meer effect. Het is namelijk een kwestie van betrokken met je burgers omgaan.

  911 had ook plaats gevonden onder Al Gore, mee eens. Daarna had ook Gore Afghanistan aangevallen, maar zeer waarschijnlijk niet Irak. dan was de internationale gemeenschap nu niet fel anti-amerikaans geweest. En konden de VS zelfs een potje breken bij de bevolking in het Midden-Oosten, dat is nu voor de komende 50 jaar verprutst.

  Het opheffen van door het Westen gesteunde arabische dictaturen zou veel meer effect hebben op het terorrisme dan een onder valse voorwendselen uitgevoerde eenzijdige invasie van Irak. De zogenaamd moedige kruistocht van Bush in Irak heeft de wereld instabieler gemaakt en Al-Qaida gegeven wat ze wilden (o.a. een immens potentieel aan gefrustreerde medestanders).

 25. 42

  Maar goed, laat Bush zijn karwei maar opknappen. Ik als blanke europese man heb daar toch geen last van. Zolang ikzelf maar te vreten heb, twee internets vol porno en een dak boven mijn hoofd wat zal het mij jeuken dat er duizenden hectare natuur vernietigd worden, miljoenen mensen in de Derde Wereld worden afgeknepen en burgerrechten worden geschonden? Zij willen toch zo graag neo-conservatief zijn? Ik heb er geen last van!
  Ha! Als blanke man kan ik niet eens ongewenst zwanger worden. Dus waar heb je abortus voor nodig? Domme wijven…

 26. 45

  Een einde maken aan dictaturen brengt in islamitische landen inderdaad instabiliteit met zich mee. Dat komt in mijn optiek omdat de mensen daar nogal autoriteitsgevoelig zijn, niet luisteren naar argumenten en ongenuanceerd vanuit hun religie redeneren. De knoet erover is daar het enige dat helpt en de boel bij elkaar houd. Ze zijn volgens mij dan ook nog niet toe aan democratie. De VS dachten in Irak een democratie te kunnen stichten omdat de bevolking er daar wel klaar voor zou zijn. De vraag is inderdaad of dat gaat lukken. Helaas.
  Ik denk echter dat mensen in het midden oosten die alleen de taal van de macht verstaan in ieder geval weer respect voor de VS hebben gekregen.

 27. 47

  @dreknek:

  “Het wordt pas relevant voor mensen als ze de directe gevolgen zien,” schrijf je.

  Slaap zacht, Dreknek. En met jouw alle wereldburgers in alle tijden die dachten dat ze pas wat moesten doen of vinden als hun eigen achtertuin in het geding kwam.

  En dat staat nog los van de kortzichtigheid die het vergt om NIET te zien dat dit directe gevolgen heeft voor jou.

 28. 49

  Sikbock; “Dat komt in mijn optiek omdat de mensen daar nogal autoriteitsgevoelig zijn, niet luisteren naar argumenten en ongenuanceerd vanuit hun religie redeneren.”

  Moet deze open deur nog worden ingetrapt….?

 29. 50

  Tssss, Obama als president het eerst op Sargasso. Sluit aan in de rij.
  Overigens vind ik een tandem met Hillary Rodman leuker, een vrouw in het witte huis met een neger onder haar. Dolle pret!

 30. 51

  @ Mark: blijkbaar wel, daarmee impliceer ik gelijkertijd dat ook de knoet over de extremistjes hier in Nederland heen moet.. zoiets moet je onderbouwen he? anders wordt je beschuldigd van polarisering

 31. 54

  Bicat draagt (al dan niet bewust) een aardig voorbeeld aan. De analyse die ik, na die over dat het weer een doorslaggevende rol zou spelen, het meest gehoord heb, is dat voor veel kiezers van doorslaggevend belang is geweest dat zij graag met (inmiddels geheelonthouder) Bush een biertje zouden drinken en niet met Kerry. Ik denk dat ik ook wel liever een biertje met Bush zou drinken, en dan uiteraard niet over politiek praten, maar over sport en (domme) wijven.

 32. 55

  Dreknek is uitsluitend geinteresseerd in de prijs van Classic Dongs, het ultieme relatie kado. Het is per slot surprisemaand en amerikanen zijn over het algemeen bijzonder simpele en voorspelbare lieden. Een liederlijke volk kiest decadente leiders.

 33. 62

  @bart
  Snapt u het eindelijk? Zo denkt 99% van de wereldbevolking. Dat u denkt dat het niet zo is, dat is een mooie droom.

  @Arjan
  Wat wilt u nu eigenlijk? U zegt dat ik 100.000 slachtoffers probeer goed te praten? Ik zeg alleen dat Saddam er zelf meer om heeft gelegd. Dat is gewoon een observatie. Ik snap niet wat ik dan verdedigen moet.

 34. 68

  @dreknek:
  Natuurlijk denkt 99 procent van de wereldbevolking zo. Haal het er allemaal maar bij, de piramide van Mazlov, het evolutionaire perspectief dat we just another soort zijn, en wat dies meer zij. Sterker nog, ik ken ze en hang ze met enige regelmaat aan. Ik ben geen idealist, drek, maar een realist.

  Wat jouw standpunt in mijn ogen nogal onvolhoudbaar maakt, is dat je met diezelfde koele blik (het is nu eenmaal zo), niet inziet dat in diezelfde werkelijkheid wel degelijk ‘tegennatuurlijke’ veranderingen plaatsvinden.

  Als iedereen vanuit de koeltechnische wat-doe-je d’r-an-het-is-nu-eenmaal-zo-houding zou redeneren, zou je als zwarte in Afrika nog steeds geen enkel recht hebben, bijvoorbeeld. Vul zelf maar wat voorbeelden aan.

  Jouw standpunt is me een beetje te gedetermineerd, om het anders te zeggen. Alsof diezelfde harde werkelijkheid geen ruimte laat voor toeval.

 35. 69

  @Arjan: het gaat er niet om of zijn standpunten amoreel zijn. Dat is zijn eigen keuze, ik kom daar verder niet aan. Het gaat erom of zijn standpunten een beetje overeind blijven staan volgens zijn eigen regels.

  Nauwelijks, tot nu toe.

 36. 70

  Hilary president in 2008 ? Dream on! Als de amerikanen nu al de voorkeur geven aan het ‘ik ben ook maar een eenvoudige boerelul’ jip-en-janneke-imago van george w. bush, waarom dan wel aan de slimme careerwoman van de eastcoast hillary clinton?