1. 3

  Typische reactie! Het is niet zo erg als onder *, dus niet zeuren!

  * Vul hier naar wens Kim Jong Il, Stalin, Pol Pot of je eigen favoriete dictator in, bij voorkeur een “communist”, want dat staat goed.

 2. 6

  Bismarck: ik wil me helemaal niet denigrerend uitlaten over Uw “favoriete dictators” , maar vind het alleen een nietszeggende en goedkope uitspraak die je op zo veel andere landen kunt loslaten. Kijk eens naar Frankrijk, waar met name Mitterrand een ongelooflijke reeks politici, journalisten of gewoon artiesten heeft afgeluisterd, hetgeen de Fransen niet belet om iedereen te pas en te onpas de les te lezen over democratische normen en waarden.

 3. 7

  Frank Drebin: En dat baart je verder geen zorgen? Persoonlijk vind ik dit een gevaarlijke ontwikkeling hier in het westen (ja ook het VK en nederland hebben er bv. last van). Het gaat hier om de grootste bedreiging van de democratie en iedereen (jij incluis) haalt er zijn schouders voor op!

 4. 8

  Och, het is geen “ontwikkeling” Bismarck: met macht kwam altijd vieze klauwen. Wat denk je dat de Nederlanders in Indonesie hebben gedaan? Of de oh-zo aardige Zweden met hun eigen Lapse minderheid? Het gaat er natuurlijk om wie de vieste klauwen heeft, en dat zijn de VS zeer zeker niet.

 5. 9

  @JSK Merkwaardig. Met macht kwamen altijd vieze klauwen. De grootste grootmacht ter wereld heeft echter beslist niet de vieste klauwen.
  Staat als een huis, hoeft niet verklaard, het een volgt uit het ander, zo brengt u het in #8. Caprio en Kenneth zitten gewoon te soppen van genoegen, he boys! ;)

 6. 10

  JSK: Dat westerese regeringen bezig zijn met het uithollen van de lokale democratie is wel degelijk een ontwikkeling (een vrij recente zelfs). Uiteraard hebben diezelfde staten zich in het verleden aan het 1 en ander schuldig gemaakt, overigens de laatste eeuw toch voornamelijk buitenshuis (in kolonien of bezette gebieden). Echter sinds begin deze eeuw (op sommige plaatsen wat later) waren we bezig met een groei naar democratie & vrijheid. Daar zie ik dus een duidelijke kentering in ontstaan. Om dat te gaan bagataliseren aan tijden toen democratie nog een salon-amusement was vind ik erg gevaarlijk.