Bush or Kerry? Who gives a Shit?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Bericht uit het crisispaviljoen in Amerika
2004-11-01, 18.48 hr

Veel belangrijker dan wie er morgen president wordt is de vraag: mogen Amerikanen overmorgen een stickie roken? In Alaska, Montana, Oregon, California en Massachussetts mogen kiezers stemmen of marijuana gedecriminaliseerd moet worden of niet. Dat verklaart ook al de record opkomst bij de stembureaus die wordt verwacht.

Dat Nederland zo tolerant en progressief is, geloven zowel Nederlanders als buitenlanders maar wat graag. In werkelijkheid gaat Alaska morgen naar de stembus om de productie, bezit en het gebruik van marijuana morgen compleet te legaliseren en de distributie te reguleren door de overheid. Een oude wet uit 1975 die het huiselijk bezit al toestond wordt dan vervangen met de meest verregaande liberalisering van drugs ter wereld.

In California staat het 3-strikes-out systeem ter discussie. Dit Fortuyn-achtige law-and-order idee is uitgelopen op een volledige mislukking, zoals veel van Fortuyn’s ideeen lekkerder klinken dan werken. Daarnaast staat het medisch legaliseren van marijuana op de verkiezingsbiljetten, zoals ook in Montana en Oregon.

In Massachussetts mogen kiezers zich opnieuw, zoals ook 4 jaar geleden al, adviserend uitspreken voor legalisering van het medisch gebruik van marijuana. 4 Jaar geleden was de staat unaniem voor, maar de volksvertegenwoordigers negeerden het CDA/VVD-achtige raadgevende referendum.

Link:
http://stopthedrugwar.org/chronicle/360/ontheballot.shtml

Reacties (3)

#1 Carlos

Vraag blijft is de nazomer in Alaska lang genoeg voor een goede narijping van de toppen?

  • Volgende discussie
#2 NoName

@Carlos, narijping is niet het probleem.

Het probleem is dat tijdens het zomer seizoen het bijna 24 uur per dag licht blijft, met als resultaat dat de plantjes wel als een gek groeien maar het vertikken om te bloeien.

En over groeien, ik heb er eens in augustus een groene kool gezien van dik 1 meter doorsnee, schijnt overgens heel normaal te zijn.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 NoName

Fu*k :The marijuana measure failed Tuesday 57 percent to 43 percent.

  • Vorige discussie