1. 3

  Laatste aanhanger? Laatst hoorde ik wat mensen die zichzelf conservatief noemden op Radio1 (volgens mij was er een BJ Spruyt), die ook alle Bush mantra’s herhaalden. Het leek wel een soort vooruitblik op zijn persconferentie van gisteren (de crises hebben niks te maken met neo-conservatief denken en waren niet te voorzien, Irak was een succes; kijk maar naar de Surge, etc, etc.)

  @2 behalve dan dat hij acht jaar aan illusies armer is.

 2. 6

  Het is jammer dat de mensen die Bush OK vinden en de rest zo zijn gepolariseerd dat er geen discussie meer mogelijk is. Tenminste zo lijkt het. Uiteraard is dat de schuld van Bush :-)

  Kan me niet herinneren dat dat vroeger ook zo erg was.

 3. 7

  Ik heb het vermoeden dat deze mensen vooral fan van Bush zijn om zich tegen “links” af te zetten. Ik kan me niet voorstellen dat iemand als Arend-Jan Boekestijn, toch lid van de Volkspartij voor Vrijdheid en Democratie voorstander kan zijn van wetten als de Patriot-act, die vrijheid en democratie beknotten en situaties zoals Guantanamo-bay en de Oost-Europese geheime detentiekampen, waar de rechtsstaat opzij geschoven worden. Bovendien moeten Boekenstijns liberale tenen toch meermaals gewrongen hebben bij woorden en handelen van Bush waaruit zijn mening over vermenging van staat en kerk naar voren kwamen.

 4. 8

  @5: Toevallig zag ik gisteren een docu over Franco. Ook daar lieten de generaals (en koning Carlos) tranen van verdriet bij de begrafenis.

 5. 11

  Nog een paar overgebleven Bush-fans: Dirk-Jan van Baar (columns in HP de Tijd), Leon de Winter (gepensioneerd Bush aanhanger).

  Balkenende, enigszins. Moet zich nog steeds echt distantiëren van Bush. Heeft zich zo vereenzelvigd met goedpraten, sussen en een oogje toeknijpen, dat het moeilijk is om de draai te maken (waarschijnlijk pas als hij premier af is).

 6. 12

  @11: Bij Balkenende kan ik me voorstellen dat het toch meer om overtuigde aanhang gaat. De twee liggen ideologisch niet ver uit elkaar, zie bijvoorbeeld ook zeer recente interviews met Balkenende, waarin hij een heel duidelijke (en naar mijn idee extreme) standpunten inzake Irak en Israël innam.

 7. 13

  @12: Ik wilde nog enige ruimte voor de man overlaten, in de zin dat ik me moeilijk kan voorstellen dat hij 10 jaar geleden ook zo over dit soort dingen dacht, maar door zijn politieke ervaring nu wel zo is gaan denken.