1. 2

  De “Westerse” maatschappij gaat nog eens ten onder aan z’n vrijheid. Dat immer voortdurende geneuzel over Bush, Amerika en kopjes thee anderzijds begint mij toch werkelijk de keel uit te hangen. Kijk na je eigu tog?

  Bush bush bush..hallo DP bent U daar?

  Zo lang ik leef, dat is lang, worden in dit miezerig kleine onbetekende maar ook weer aangename gipslandje schenen geschopt tegen de enige economische factor waar wij iets van mogen meeplukken, samen met Duitsland bedoel ik dan.
  Mondiale politiek is niet zo eenvoudig wil ik zeggen in deze en blindgestaar naar de navel van de VS is een zwaktebod.

  Of miss ik de boot in deze post @ Steeph ;-?

  Ja zult u tegenstellen, maar de politieke situatie in Nederland wordt ook kritisch bekeken maar dat betwijfel ik ten zeerste de bril is nauw en roze.

  Waar lees ik bijvoorbeeld iets over hier en nu , om maar wat te noemen, een kritische noot als dit wat schreeuwt om discussie.

  Hoe zou het staafdiagram onderwerpen posts eruit zien op Sargsso?

 2. 5

  La maar zitten, ik heb nu al spijt. Niets voor mij.

  Toen ik een grote kleuter was, woonde in rotterdam in wat Bismarck als een “gemiddelde achterbuurtbewoner” zou bestempelen ;) en hoorde met regelmaat ( vrijdag’s) heel hard geschreeuw op straat. Dat ging zo “Schellevis!!! SCHELLEVIS!!”, een dame in schevenischse kleren, rare hoed veel geglim, met een loopkar vol vis en brokken ijs liep dan onze straat in.

  Volksgedoe, zei mijn vader die niet hield van dergelijke opwinding.

  Ik sloop stiekem eens via de tuinuitgang naar zo’n schreeuwende dame en vond haar fantastisch, met open mond staarde ik naar haar gedoe :)

  “mag ik” vroeg ik
  Tuurlijk zei ze, of zoiets.

  Ik op de top of my voice: “SKELE VIS SKELE VIS”

  Van opwinding, ik gloeide van ondeugendheid, liet ik een stuiver die ik in mijn hand had vallen..rolde op straat.

  Bukte en pakte de stuiver terwijl de kar over mijn rechterwijsvinger reed. Topje volkomen plat, je kan het nog heel goed zien..huilen spijt.

  Ja… zei mijn Pa moet je je maar niet zo lopen te schreeuwen.

  Hij had gelijk, schreeuwen zoals in post 2..niet mijn kop thee.

 3. 7

  @ Larie denk je wel een beetje aan je bloeddruk? Erg ongezond…

  Kijk, mijn ouders hebben hun uiterste best gedaan mij een pakket normen en waarden mee te geven, waar ik natuurlijk bijzonder dankbaar voor ben. Als mij geleerd wordt anderen met respect te bejegen, andermans goed niet te begeren, respect voor elkaar ongeacht geloof of huidskleur te hebben en (uw eigen uitspraak nota bene) altijd een ieder te beoordelen op inhoud en niet op stereo typeringen, dan word ik woedend en radeloos wanneer ik moet constateren dat onze leiders van alle bovenstaande geen zak aantrekken. De lijst met leugens en bedrog is onderhand dusdanig lang dat ik door alle leugens het bedrog niet meer zie.

  Dat geo-politiek lastig is deel ik met u. Dat de “wereld orde” een basis heeft in actie reactie wil ik daar aan toevoegen. Constaterend dat complete bevolkingsgroepen hongerlijden om het geloof uit te dragen maakt mij ziedend. Waarom dient de vrijheid en democratie niet voor alle landen? waarom kan een land zichzelf zodanig hoog inschatten dat alles geoorloofd is om dit geloof in stand te houden?

  Het zullen mijn 26 lentes wel zijn maar dit is niet juist. Dit druist in tegen alles waar ik dacht dat wij als “Westen”voor staan. Bedrog op leugen. leugen op bedrog. De hele wereld is met leugens in de afgrond gestort. Onze Jantjes verstikken in het verarmd uranium, aanslagen worden in scène gezet (of in ieder geval moedwillig toegestaan) groot kapitaal regeert. Een soja boer in Argentinie heeft geen bestaansrecht meer alleen omdat er mondiaal door een tweetal bedrijven megawinsten gemaakt moeten worden (nog tientallen voorbeelden, mail ik u graag toe). Waar is het gevoel van rechtvaardigheid gebleven meneer Larie?

  Weet u wat hypocriet is meneer Larie? Wij. Wij denken dat onze levensstijl houdbaar is. Dat is het niet meneer Larie. Niet alleen ik en een aantal met mij constateren dat de maatschappij niet is zoals hij voorgesteld wordt, ook de minderheden zien dit meer en meer. Luister voor de aardigheid eens naar wat rapnummers van tegenwoordig. Ook die jongens zien wat velen niet willen (of kunnen) zien.

  Maar goed. Een misdaad is een misdaad, ongeacht politieke of persoonlijke drijfveer meneer Larie.

  En die dienen als zodanig bestraft te worden.

  Mijn tijd van laf postjes plaatsen op een log is voorbij. Mijn gevoel voor rechtvaardigheid schreewt om actie te ondernemen. In de politiek of doormiddel van een stichting of what ever.

  Maar het lafjes toezien en alles weg te wuifen onder het motto, “dit zijn onze waarden” kan er bij mij gewoon niet meer in

  Goedenavond.

 4. 8

  @RennieB: Moioi gesproken maar geef daar een universeel tintje aan en dan lopen we op hetzelfde pad.

  “Bedrog op leugen. leugen op bedrog” is een UNIVERSEEL gegeven, part of the system en niet allen wat we nu even simpelweg bestempelen als “het Westen”. Om grote groepen mensen te besturen, dat willen ze zelf wordt de beschikbare informatie gefilterd, overal. Das maar goed ook anders wordt de choas kompleet.

  Van de Jantjes kan ik niet vatten u doelt op de marine en een ioniserende achtergrondstraling boven wat toegestaan is? No way, in ieder geval lagere dodisresponse dan wanneer u een vakantievluchtje maakt naar een tropisch land of in een flatje met gips woont e.d.

  Soja?.. dat onderwerp is zeer goed belicht en uitgekauwd op dit mooie log.

  “Wij denken” IK niet dat “onze” niet de mijne “levensstijl” ?..houdbaar is. Ekskuus, te veel bloopers hier, alsmede veelvuldig “gemeneer”.

  Bovenal Rappers, de meeste dan ik ken vette, zuigen

 5. 9

  RennieB!:
  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/hoge-hoed.gif[/img]
  Bekruipt mij ook wel eens ja dat gevoel,..als je het allemaal zo goed denkt te weten…..

 6. 10

  Wat voor mij eigenlijk nog interessanter is dan het stukje zelf, is de “discussie” die plaats vindt bij de comments.
  Die geeft een nog steviger verdeeldheid aan over de situatie dan die wij hier meemaken.
  Er begint daar een heus wij/zij splitsing te ontstaan langs politieke lijnen.

 7. 12

  @YP: Doelde je mij? Het enige wat ik weet is dat ik niets weet en sla soms op hol als ik medereaguurders tegenkom die het menen te weten…menen zonder twijfel zeg maar.

 8. 15

  @ Larie, U moet het zeker in een universele context zien.

  Misschien ben ik nog niet zover om bedrog als Universele waarde te zien. Nu een socialist, en misschien inderdaad wel een neoconservatief op mijn 40ste… : (

  Gedeeltelijk kan ik het met u eens zijn dat de “waarheid” ™ in een gefilterde vorm opgediend behoeft te worden. Niet iedereen kan er even goed mee omgaan. En ik dus wellicht ook niet. Dat weerhoudt mij er niet van op dit moment te staan voor de waarden die ik hoog in het vaandel heb. Mocht ik op mijn 40ste nog een socialistische inborst hebben dan wil ik terug kunnen kijken op een periode waarin ik heb gestaan voor wat ik hoog acht. De toekomst zal het mij leren…

  Wat betreft de Jantjes doel ik op het massale gebruik van verarmd uranium in munitie (Steeph, help even, je blog heeft geen zoekfunctie en het ontbreekt mij momenteel aan tijd, het gaat om dat artikel over DU-munitie. Dank)

  Sargasso heeft zeer zeker bijgedragen aan mijn denkbeelden en algehele kennis, ook aangaande de Soja.

  Excuses voor het generaliserende “onze” levenstijl… Ik bedoel uiteraard de levensstandaard die veel van ons aanhangen, meer en vooral veel meer…

  Ik zie de laatste tijd, (alhoewel de televisie eigenlijk nooit meer aanstaat) Nederlandse, grootsstedelijke, jongeren die een duidelijke mening hebben en zich gemarginaliseerd en gestigmatiseerd voelen. Dat is wellicht een misplaats signaal maar niet iets wat je kan negeren. Ik ben er van overtuigd dat een ieder mee wil doen in de maatschappij als ie zich maar gewaardeerd en gerespecteerd voelt, dat geldt met name voor Islamitische jongeren. Ook de meeste rappers die ik ken zuigen grote tijd…

  Al met al is het een behoorlijk rotte maatschappij waar wellicht geen oplossing of redding meer voor is maar ik kan mij daar niet bij neerleggen….

  Zo ben ik in een klap een stuk somber of wat…. : (

 9. 17

  Sloeg puur op beslissing van RennieB daadwerkelijk ”iets te gaan doen” Larie. RennieB ziet e.e.a. iets té donker en jij iets té lichtvaardig,….en daarom zitten we hier vaak zo gezellig te bomen!

 10. 18

  IC, het beste wat je in zo’n toch wat sombere staat kan doen is goed te doen door je dagelijkse handelen in je type werk en kontakt met de omgeving.
  De omgeving is dan b.v. optreden als z’n diknek kale lonsdale sportschoolpik aan de kassa een verlegen donker meisje af staat te bekken omdat ze nerveus werd van die man en het niet zo snel ging. Kans dat je slaag krijgt maar het geeft voldoening:)

  Gebeurde mij gister bij de suup. De blik van die meid deed me stralen en nu nog als ik er aan denk.

 11. 19

  In my head, drowned with fear, it should all just disappear.

  Blackhole sun op de radio, hoe toepasselijk…

  Het is niet zwart/wit. Duizenden grijstinten maken de wereld…

  De “waarheid” TM zal een niet te definieren grijstint zijn…

  Ben het met je eens Y.P. Ik zie het te donkergrijs…

 12. 21

  YP: Volgens mij plaats jij je nu wel heel pontificaal in de categorie mensen die het menen te weten! Wie zegt niet dat beiden het te donker of te lichtvaardig inzien?

 13. 22

  Enfin dames heren, wellicht kunnen we morgen eens in de boksring over de laatste uitspraken van Donner (Democratie is de wil van de meerderheid (?)…ga terug naar school Donner) eens een lekker robbetje worstelen. Hij komt, die post ik weet het zeker.

 14. 24

  En als ik een groot musicus uit mijn heimat mag citeren:

  t Het nog nooit, nog nooit zo donker west,
  Of t wer altied wel weer licht…

  Heren, deze jongen duikt de kroeg in, een goede avond!

  @ Larie, die handschoen neem ik op… : )

 15. 25

  IK,…en ”het menen te weten” Bismarck? Oef,… zeg dat asjeblief nou niet te hàhààrd, anders slaat het misschien nog in m’n bol! :)
  En je kan misschien inderdaad beter in de kroeg discussiëren,…minder last van ontvangen onbegrepen nullen en enen aan de andere kant….

 16. 26

  Discussiëren op Sargasso staat op gelijke voet met de kroeg vind ik. Het enige verschil is dat als het net spannend gaat worden op dit log de post wegzakt in het archief en indien in het cafe de drank toe gaat slaan.

  Gemis van ogenkontakt, dat wel.

  Wellicht dat ooit eens de miet en griet gangbaar wordt vanuit de digitale logwereld, lijkt me een stap in de loop der dingen. Momenteel te afstandelijk voor de dynamiek die er duidelijk is.

 17. 27

  Toepasselijker…

  Ik wait, der is ’n tied van komen,
  En ook ’n tied van goan,
  En alles wat doar tussen ligt,
  Ja, dat is mien bestoan

  Spreekt mij wel aan Larie, die miet en griet…