Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Regels zijn regels
De kiezer heeft gesproken; 620.555 stemmen van mensen die op de VVD hebben gestemd, maar daarbinnen een keus hebben uitgebracht op mij. Ik zie dat ook als een steun voor mijn beleid.” Rita Verdonk zag het ook als reden voor haar couppoging.

Tegen zo’n net jongetje als Rutte is het natuurlijk makkelijk schoppen, en tien bijeen gesprokkelde zetels is niet niks, maar hier laat Verdonk zich iets teveel voorstaan op iets dat geen verdienste is. Ze heeft tien zetels verdiend, maar hoeveel heeft ze er verloren?

Eén van de redenen dat ze na dat gekut met Hirsi Ali niet de partij uit is geschopt, is dat ze kiezers weg moest vangen bij de partijen ten rechterzijde van de VVD. Dat is maar gedeeltelijk gelukt. Van de mensen die een extreemrechtsdoorzee beleid voorstaan, vinden bijna evenveel mensen Geert Wilders een beter idee dan Verdonk.

Daarnaast joeg ze ook kiezers weg. Het is al eens gezegd: je kunt niet én de partij van Rutte, en de partij van Verdonk zijn. Ik, bijvoorbeeld, wil best op een rechts-liberale partij stemmen, maar niet op de VVD zoals zij nu is. Als Rutte slim is, zoekt hij eens uit hoeveel mensen nog meer terugdeinsden voor Verdonk. Geen poging om haar te wippen, maar een commissie die moet bekijken hoe er met de uitslag moet worden omgegaan. Daar kan Rita nooit tegen zijn.

Reacties (5)

#1 Obscura

Ha! Helemaal mee eens! Had er ook al eens zo overnagedacht.

  • Volgende discussie
#2 micha

Vergeten we hierbij voor het gemak even dat de VVD meer stemmen had gekregen met verdonk op 1? Neem dat even mee en vertel je verhaal dan nog eens…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 va po

Hallo micha, meestal onderbouw ik niet mijn uitingen maar zie je toch aan het artikel dat dat ‘ding’ een kut wief is. haar gaat het niet om VVD belang; het draait allemaal om hoe ‘ik zoveel en zo snel mogelijk ik aan de macht kom’. En dat artikel was toch wel een slimme uitvinding. Dat zie je toch wel…doe je ogen heel goed open Misja micha. ik heb trouwens niks tegen een vrouw die toch macht wil in een land waar er illusie gecreerd is dat alle geslachten gelijk zijn.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Mark

@vapo: niet gelijk, maar wel gelijkwaardig.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 va po

thanks think tank :) GESLACHTEN GELIJKWAARDIG…

  • Vorige discussie