Brief aan Bert van Marwijk

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Beste Bert,

Het is juni 2012. De maand waar je twee jaar naar toe hebt geleefd. Zo kort voor de start van het EK ontkom ik er natuurlijk niet aan je nog even te schrijven. In de eerste plaats om je succes te wensen, maar zeker ook om nog even een paar laatste dingen met je door te nemen. Ik weet bijvoorbeeld niet of je al Albert Heijn plaatjes hebt, maar daar zijn ze blijkbaar in de veronderstelling dat je speelt met het middenveld Van Bronckhorst – Seedorf – Cocu.

Das flauw natuurlijk, maar nu Oranje een deal heeft met C1000 zijn ze duidelijk in de war daar. Aan de andere kant leidde het misschien de aandacht weer eventjes af van de door jou zo gehate spitsendiscussie. Moet je niet zo grumpy over worden joh. We zijn met zijn 17 miljoenen jaloers op jouw baan, dus gun ons die lol om af en toe te vinden dat we het veel beter weten dan jij. Lach er meewarig om en ga verder met waarmee je bezig was.

Maar goed, het vraagstuk Van Persie/ Huntelaar is wat jou betreft dus van de baan. Van Persie speelt, Huntelaar niet. Ik hoopte erop dat je het met allebei ging proberen, maar dat doe je niet. Het lijkt erop dat we straks dus Huntelaar, Kuyt en Van der Vaart op de bank hebben zitten. Het is het gevolg van logische keuzes, maar het is toch wel bizar. Bij vrijwel ieder ander land zouden ze blind een basisplaats krijgen.

Het duo verdedigende middenvelders Van Bommel/De Jong lijkt vast te staan, maar daarachter heb je dan nog die verdediging, waar je wat minder ruim in de keuze zit. Wat dacht je ervan om Mathijsen en Bouma nog even een paar weken rust te geven om te herstellen van hun blessures? Vlaar is inmiddels een grote jongen geworden en heeft tot nu toe prima gespeeld. Geef die man een basisplaats! Ik zal niet beweren dat hij tot de wereldtop behoort, maar die twee kan hij echt wel hebben. Bovendien maakt het helemaal niet uit wie de spits is als Vlaar de corners blijft binnenkoppen zoals tegen Noord-Ierland!

Tot slot wilde ik het nog even hebben over alle pooltjes die ik moet gaan invullen. Ik ben van plan mijn geld erop in te zetten dat Nederland met vier punten door de poulefase heen komt. Winst tegen Denemarken, verlies tegen Duitsland en gelijkspel tegen Portugal. Dat heeft niets met pessimisme te maken hoor, ik heb gewoon besloten iets meer realist te worden. Het gaat toch om cold hard cash he? Uiteraard vul ik Nederland zoals altijd wel weer gewoon in als kampioen.

Kun je me misschien even mailen wat jij hebt ingevuld in je pooltjes? Misschien een scoutingrapportje erbij over Frankrijk, Italië en Engeland, want ik heb geen idee wat ik daarmee moet. Ben ik nou gek, of hebben die allemaal hele matige teams? Het zou top zijn als je daar je licht over zou willen laten schijnen. Worden we allebei kampioen dit toernooi!

Groeten en succes!

Boudewijn.

Reacties zijn uitgeschakeld