1. 3

  Ik begin die Wikileaks toch een beetje te zien als een flinke bedelactie. Ook IJsland?

  Ik heb die bedelactie al eerder gezien. Ik vraag me af wat waar aan de strijkstok blijft hangen. Geld. Het draait allemaal om geld. Daar heb ik geen lek voor nodig. Het lijkt gvd wel natuurbeheer, hulpactie of het WWF. Een euro elke maand. Koop zegeltjes! Stort uw medewerking.

  Misschien zou Alper Çuğun’s daar – de financiele afhandeling van de giften – eens wat duidelijkheid over kunnen geven. Mijn nekharen staan ondertussen stijf overeind. Niet na dit stukje maar al iets van een maand nav van eerdere wikileaks bedelacties.

  Geld storten via Paypal (of all organisations to distrust!) naar een anonieme organisatie. Hoe gek wil je de mensen hebben?

 2. 4

  Tot ze bij de EU willen en aan de richtlijnen moeten voldoen. Of tot de VS een IMF-lening blokkeert om ze te chanteren. IJsland is momenteel niet echt in een positie waarin ze koste wat het kost die data kunnen verdedigen.

 3. 5

  @Bismarck: Dat soort dingen vroeg ik me ook af. Of dat ze afgesloten worden van de Atlantische kabels (maar dat is geloof ik nogal moeilijk).
  Ik vind het wonderlijk in ieder geval dat zo’n wetswijziging op zo’n korte termijn mogelijk is.

  @HansR: Wij gebruiken geen Paypal (als een van de weinige donatiediensten).
  Ik vind het aannemelijk dat er geld nodig is om een internationaal netwerk van servers en medewerkers in stand te houden. Wij geven enkel het geld door en garanderen in dit geval alleen dat het geld naar dezelfde mensen gaat die het wikileaks.org domein in handen hebben).

 4. 6

  @Alper
  Ik geloof je.

  Alleen: wikileaks is gebaat bij anonimiteit. Lekken stuit op weerstand bij overheden en grote organisaties. In principe wil je niet dat bekend is dat je daaraan verbonden bent. En ik geloof niet dat een betaling bevorderlijk is voor je anonimiteit. Mailen en posten op weblogs is dat ook niet trouwens.

  De wikileaks is nodig en vandaar heb ik heb ernstig wantrouwen naar de organisaties die door WL worden bedreigd: financiele organisaties, oliemaatschappijen, overheden etc…

  Openheid wordt bedreigd in deze samenleving.
  Lullig maar als je bekend bent als ondersteuner van Wikileaks maakt je dat vermoedelijk niet sterker.

  En dan denk ik alleen wat zwart, geen samenzwering oid. Gewoon sombertjes.

 5. 7

  Het wachten is op een applicatie die je VvM-data met een eenvoudige druk op een knop opslaat op een IJslandse server. De naam ligt al klaar: Icesave.exe