1. 3

  12 jaar? ik denk langer.

  ps: tegen de euforie enige tijd geleden, Cohen aan het roer enzo, heb ik dit op dit blog voorpeld..alsmede de mondiale potloodstreep die getrokken gaat worden.

 2. 9

  Het is erg jammer dat Wilders geen regeringsverantwoordelijkheid draagt. Terwijl hij wel sturend is. Dat heeft mijn inziens een eroderende werking op het huidige democratische bestel.

  Maar goed, het electoraat van Wilders is immers snel tevreden; “geen links”.

 3. 19

  Er is geen lek, tot nu toe, omdat er geen PvdA mee gemoeid is, vermoed ik DJ

  (doe maar wat tong in wang, je weet nooit..anders krijg ik nog een stempel)

 4. 33

  Je zal maar een Marokkaanse VMBO-er zijn, of een 20-jarige arbeidsongeschikte of een willekeurig ander iemand die niet het geluk heeft om gezond, rijk en autochtoon door het leven te gaan.

  Gelukkig ben ik een gezonde autochtoon met een goed arbeidscontract voor onbepaalde tijd. Ik heb weinig te vrezen. Toch voelt het niet lekker.

 5. 37

  Citaten uit het NOS-artikel:
  Volgens Rutte zullen heel veel mensen er hun vingers bij aflikken.
  Klopt. Ik kan me de armoedige tijd nog herinneren dat mijn moeder vroeg: Kinderen, werten jullie nog hoe pindakaas smaakt? Jaa, juichten wij verheugd. Nou, zei moeder, denk daar maar goed aan als je je vingers aflikt.

  “Een historisch moment”, zei Wilders. “Wie had dat een aantal jaren geleden gedacht dat de PVV gedoogpartij zou zijn?”
  Klopt. Al die PVV-stemmers dachten dat-ie in de regering zou komen.

  De NOS heeft geen quote van Verhagen. Dat spreekt voor zich.

 6. 40

  Eerst maar eens het akkord zien, dan afwachten of het kabinet langer zit dan de formatie. En dan hopen dat er een nieuw midden ontstaat, dat nuchter de werkelijkheid tegemoet treedt.

 7. 47

  @39: maar je bent hier wel vrij om je rechts-radicale onzin uitgebreid te verkondigen en er gaan zelfs mensen serieus op in. In al die klimaatdiscussies heb ik zelfs de indruk dat er mensen op je linkjes klikken om zich in de daarachterliggende inhoud te verdiepen (uiteraard met het doel die te ontkrachten).

  Bij else4 heb ik dat in het verleden ook tweemaal geprobeerd. Ondanks mijn (naar mijn mening) vrij nette taalgebruik en pogingen slechts op de inhoud en niet op de man te spelen, ben ik daar tot twee keer toe volledig verbannen. Waarom? Omdat mijn mening niet strookt met die van de meerderheid.

 8. 52

  @44
  kijk eens op wikipedia naar de ontwikkeling van de staatsschuld en naar kabinetten na WOII. De relatie tussen CDA en stijging staatsschuld is echt fenomenaal.

 9. 59

  @58, Dat denkt men in sommige kringen nu al. Ik verwacht dat, indien PVC een langlopende kabinetsperiode zal blijken, dit echter in de officiële geschiedenisboekjes zal verdwijnen.

  In 2030 zullen Bos en de PvdA de schuld krijgen van:
  – De ondergang van het Romeinse Rijk;
  – De uitbarsting van de Krakatau;
  – Het uitsterven van de dinosaurussen;
  – De Europese pestepidemie midden 14e eeuw;
  – En nog een selectie aan rampspoed, waar ik zo één-twee-drie niet op kan komen.

 10. 61

  @Brynnar; Dat is toch al een volkomen versleten en gerafeld, vergeeld en verbleekt internet meme: ‘Hitler was links’ ? Alsof dat nu, in de Nederlandse context, nog iets zou betekenen ! Als ze nou met Stalin kwamen aanzetten – die heeft tenminste hier te lande nog op sympathie mogen rekenen in bepaalde kringen. Bovendien was Stalin veel en veel beter in mensen doodmaken.

 11. 62

  @59: als de fundamentalistische trekken van het gedoogkabinet doorzetten (immers ook (zij het informele) gedoogsteun van de SGP, waarmee Wilders natuurlijk definitief door de mand valt als bestrijder van religieus fundamentalisme en voorvechter van vrouwen- en homorechten) dan worden de dinosaurussen gewoon helemaal geschrapt uit de geschiedenisboeken :-)

 12. 63

  Het is toch wel een geruststellende gedachte dat de invloed van Wilders rust op de steun van tokkies zoals Seven. Dit zal binnenkort ook wel weer verleden tijd zijn door gebrek aan intelligentie.

 13. 68

  @ALO, 63: seven is geen tokkie, want tokkies denken niet na. Seven doet dat wel en bedenkt keer op keer de ene na de andere leugen, of halve waarheid en zal dat op zeer beleefde wijze mededelen. Hebben we daar geen verzamelnaam voor?

  Libertariër misschien?

 14. 69

  Maakt mij geen reet uit, volgens de Wildersaanhangers is iedere Marokkaanse puber een straatterrorist dus ik neem het ook niet zo nauw met de definities.

 15. 73

  Een belediging voor de vele WEL respectabele libertariers van deze wereld!

  Wat is er mis met het woord leugenaar? Dat dekt de lading prima.

 16. 74

  @Stickmeister: dat is ‘m! Seven de mythomaniac! Hij komt hier inderdaad wel een beetje vaak masturberen, MaxM.
  @IPM: Iedereen die te diep in één ideologie zit komt in aanmerking voor mijn beledigingen. Seven is zo doorgeschoten dat ‘ie zelfs het christendom met libertarisme kan verenigen. Toen ik dat las vroeg ik me wel alleen af waarom hij niet die lijn wilde doortrekken naar de islam…

  Nou ja, ik drijf af. Al wil ik wel nog iets zeggen met het aanhalen van seven als voorbeeld en dat is dat dit nieuwe kabinet zich waarschijnlijk van dezelfde technieken zal bedienen. Ik hoop dat dit door de de media opgepakt zal worden. Check your facts en let op de leugens in beleefde verpakking.

 17. 75

  @65: Dat akkoord levert weer goedkoop toilet papier op. Wees blij, is het nog ergens goed voor…

  OnT: Tja, Ik weet niet of ik hier blij mee moet zijn… Zelf gingen destijds mijn gedachten meer uit naar een combinatie VVD, CDA en PvdA (wellicht onrealistisch).

  Wat deze combinatie wil doen… Ik vraag me meer af wat ze uiteindelijk GAAN doen.Ik ben wel blij dat Wilders geen direkte zitting in het kabinet krijgt. Aan de andere kant ben ik wel benieuwd wat hij in een kabinet klaar gemaakt had.

  Dat de “linkse” partijen moord en brand gillen? Ach, ik had niets anders verwacht. Zeker niet van Cohen die gelukkig door de bodem zakt nog voordat hij zitting neemt in een kabinet.

 18. 77

  Misschien moesten we maar een puntentotaal gaan bijhouden voor een ieder die een leugen uit sevens reacties haalt. Zelf heb ik 1 punt voor zijn volkomen falen bij de discussie over de kosten van de PO. Iemand anders heeft een punt, ik ben even vergeten wie, met een betrapping op cherry-picken.MP heeft 2 punten in 1 keer verdiend door niet alleen een fout te ontdekken maar hem ook te bewegen te rectificeren op GS, iets wat de loser ook nog deed.

 19. 84

  Henk en Ingrid bedankt. Gelukkig worden zij ook genaaid. Over jaar kijken we terug en lachen we erom en kunnen we weer beginnen met het opbouwen van onze internationale geloofwaardigheid

 20. 86

  @77 De PO kosten kwamen rechtstreeks uit wikipedia npo , als ik al een iets te hoog bedrag noemde dan was dat een leugen in commissie, de conclusie blijft echter gelijk npo zit qua kosten ook pp flink boven vrt. Ik linkte naar de wiki, dus om mij aan te vallen op een volgens jou onjuist cijfer in wiki is zielig.
  ps
  ‘Publieke omroep duurder dan NPO stelt’
  http://www.nrc.nl/nieuwsthema/publieke_omroep/article2470481.ece/Publieke_omroep_duurder_dan_NPO_stelt

  Daarnaast blijkt dat itt jou argument dat:
  “Volgens De Jong, die met zijn bedrijf DutchMedia.nl sinds 1997 de Nederlandse omroepen volgt, vergeet Hagoort onder meer het belastinggeld mee te rekenen dat naar de Wereldomroep en regionale en lokale omroepen gaat.

  De Jong: „De VRT in België, de BBC, France Televisions/Radio France, het ARD-consortium in Duitsland, RAI in Italië en andere publieke omroepen verzorgen in hun eigen land – voor de vergoedingen die zij krijgen – óók de lokale en regionale publieke omroepfunctie. Niet voor niets is er BBC London, een France Blue Paris, een WDR Bieleveld en een RAI TGR Lazio.””

  @79 Rijden op LPG is niet gevaarlijker dan op benzine of diesel, de stof LPG kan wel explosief zijn, maar in een lpgtank in de auto is er geen substantieel gevaar.

  “uit de praktijk blijkt dat rijden op autogas erg veilig is.(..) PG tanks zijn gemaakt van veel dikker staal dan benzinetanks. Daarnaast zit er een veerveiligheid op elke LPG tank die automatisch het autogas zal afblazen als de druk in de gastank te hoog wordt. Dit alles maakt een LPG tank zeer veilig. De praktijk heeft dan ook geleerd dat er bij ongelukken zelden of nooit iets gebeurd met de LPG tanks. Sterker nog, in geval van brand of andere calamiteiten is de kans op ontploffing bij benzinetanks in auto’s veel groter dan bij auto’s met een LPG tank.” http://www.lpginfosite.nl/lpg-veiligheid/ JSk -1 ;)

 21. 87

  Voor het inzicht de draad waar ALO na 3 weken over losgaat en napruttelt. https://sargasso.nl/archief/2010/09/03/koken-moet-wel-leuk-blijven/#comment-444442 tja..

  ps @ALO je bewering over beeld en geluid klopte niet, die kosten vallen buiten de npo-begroting.
  “Wie de rijksbijdragen aan het Muziekcentrum voor de Omroep (31,1 miljoen euro) en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (19,7 miljoen euro) verdisconteert komt op een nog hoger bedrag per huishouden uit.” http://www.nrc.nl/nieuwsthema/publieke_omroep/article2470481.ece/Publieke_omroep_duurder_dan_NPO_stelt

 22. 89

  Dat de PO-bedragen uit de wiki komen wist ik wel, ik heb je alleen laten zien dat je met een eenvoudige schatting kon zien dat ze niet klopten. Daar heb ik je op gewezen, maar je lult gewoon door.

 23. 91

  @sik, nou niet met stemkaarten gaan frutten, 1=1
  seven discussieert af en toe als een goederentrein … niet geremd door contraire opinies, dat is in zekere zin een waardevolle gave, maar als je het ziet, dan is het meestal slechts een methode om iets te bereiken

 24. 92

  ik volg seven eigenlijk niet zo.. vaak vertelt ie ook niet zo veel nieuws. Maar ik vind het vooral vermaekelijk om te zien hoe die hier een flinke groep tegen de haren instrijkt

  +1 voor de geleverde inspanning zegmaar

 25. 97

  @74 majava
  Wel de juiste context weergeven, ik gaf antwoord op deze vraag.

  Geen slimme hardcore libertariër/libertijn hier die op mijn vraag van 19:24 een kort maar krachtig antwoord kan geven? Wat kan libertarisme en christen-extremisme verenigen?
  Linkse Zakkenvuller | 15-09-10 | 19:51

  antwoorden:

  Linkse Zakkenvuller | 15-09-10 | 19:51
  Mattheus 22:21
  seven | 15-09-10 | 19:56″

  Linkse Zakkenvuller | 15-09-10 | 19:51
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2010/08/christelijk-libertarisme/
  seven | 15-09-10 | 19:59

  meer context @ http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/09/nieuwe_sarah_palin_tegen_fappe.html#c111930541
  *tot zover het naspel. x ;)

 26. 100

  @DJ
  seven discussieert af en toe als een goederentrein … niet geremd door contraire opinies

  Was het maar waar. Seven gebruikt halve citaten, controleert zijn bronnen niet maar neemt ze klakkeloos over, komt telkens terug met hetzelfde bewijsmateriaal, ook als het al is weerlegd, zegt van stevige discussies te houden maar kan op niet anders betrapt worden dan stevig weglopen als hij weer wordt weersproken.

  Dat zou op zich niet zo erg zijn maar voor mij is Sargasso de enige plek (buiten de wetenschappelijke kringen) waar over klimaataspecten gediscussieerd wordt met echte deskundigen, mensen die op dit moment op dit terrein wetenschappelijk onderzoek doen. Seven en zijn SS (slaafje Sickbock) tetteren daar continue door heen en dat irriteert want ik wil de elite horen en niet de tokkies die zelfs te dom zijn om te begrijpen dat zij er nooit toe zullen behoren.

 27. 101

  ik volg seven eigenlijk niet zo.. vaak vertelt ie ook niet zo veel nieuws. Maar ik vind het vooral vermaekelijk om te zien hoe die hier een flinke groep tegen de haren instrijkt

  En omdat het op de internets is, is het cool en dapper? IRL is op zo’n manier een gesprek aangaan wat mij betreft een garantie op een directe linkse op ’t kinnetje.

  Voor de internets zo populair was wist iedereen die stiekem een onzinnige mening heeft gewoon netjes de dikke waffel dicht te houden, nu klikken alle roeptoeters alsof het een lieve lust is, en dan is seven nog niet eens de ergste trouwens, afgezien van de FUD & infooverload.

  Ik ga toch ook niet bij de technische staf van Ajax in een vergadering met een megafoon er doorheen tetteren omdat ik weleens naar voetbal kijk?

  Vrijheid van meningsuiting is verplichting van meningsuiting geworden. Hou gewoon je gore bek dicht als je niets toe te voegen hebt. Laatst al IRL 90 minuten geraaskal over chemtrails aan moeten horen.

  doe eens normaal met z’n allen. Dwars zijn doe je lekker in de koffieshop.

 28. 102

  parallax: trek het niet je zo aan, je eigen keuze of je meedoet op deze site, je bent zelf geen haar beter trouwens.

  Normaal doen = normaliseren = je aan de gevestigde/opgelegde normen houden

  Die van die megafoon is een goed idee, dat moet je op de AJAX side zetten, dan gebeurt het nog wel eens. Lachen!

 29. 103

  @97, 98: Vandaar ook dat je dat vergezochte openingetje voor christenen net zo makkelijk op kunt laten gaan voor moslims. Google maar. Net zo dwaas. Het gaat om de praktijk.

  @ALO, 100 (hoera!) Ik kan van het geratel van seven ook wel moe van worden en het irriteert vaak, maar het is ook wel eens goed om “die andere mening” te horen, want er komt dan meer boven water over het gestelde en zo komen lezers meer te weten over de handelswijze van personen zoals seven, die “de andere kant van het verhaal” zelf aan het smeden zijn. Dat, plus dat het soms lekker is om seven te jennen. Mag van Carlos.