Braziliaanse belboeven gefopt

De samenstellers van de Dikke van Dale krijgen het druk. Want deed gisteren de lokhoer haar intrede vandaag is het de beurt aan de belboef om onze vocabulaire te verrijken.

In Brazilië verschijnen er namelijk steeds meer belboeven. Een belboef is gespecialiseerd in het in scène zetten van een ontvoering, bij voorkeur van de kinderen van het slachtoffer. Het daadwerkelijk ontvoeren van de kinderen is niet eens nodig. Als mensen namelijk een telefoontje krijgen waarin ze verteld wordt dat hun kinderen zijn ontvoerd schrikken ze meestal al zo dat ze direct met losgeld over brug komen. Zo niet een 83-jarige dame uit São Paulo. Toen zij van een belboef hoorde dat haar dochter was ontvoerd wist ze dat het niet waar kon zijn en diste ze de belboef op coole wijze: “Vermoord ze maar, maar doe het goed, want zo ga je het snelst naar de hel!” (IPS). Niet iedereen is echter zo cool als deze dame en de politie van São Paulo kreeg dit jaar al 3.150 klachten binnen over dit soort van telefoonterreur die meestal vanuit de gevangenis wordt uitgevoerd met naar binnen gesmokkelde mobieltjes.

Het wachten is op het eerste verhaal waarin de belboef en de lokhoer samen optreden. Suggestieve suggesties zijn welkom.

 1. 3

  Boef: hallo mevrouw
  Hoer: gereserveerd?
  B: ja, gebeld. Naam Boef
  H: ja, zie ik, Belboef
  B: kost eigenlijk?
  H: 25 euro met handje
  B: met hondje?
  H: bah. 50 euro Grieks
  B: met Griek?
  H: nee met mond
  B: oh likhoer!
  H: nee lokhoer. Oh shit!
  B: Poep gedaan?
  H: Oudkerk banaan!

 2. 8

  De lokhoer… schitterend woord. Kwalificeren dames gevlijd over motorkappen en poserend op partyflyers nou ook als lokhoeren? Is de lokhoer een babe die haar lichaam inzet om kopers te lokken?