1. 5

  Hé, “Met de kennis van nu” begint ook in de VS in zwang te raken: “Considering what is now known about BP’s problems with this well prior to the Deepwater Horizon explosion … BP should have been more honest about the dangerous condition of the well bore”

 2. 6

  Je hebt genocide wat misdaden tegen de medemenselijkheid en dan een tijdje niks…deze gaat vlak daarna al aardig hooge ogen gooien. Uit een document (afk. van BP) in handen van VS- overheid blijkt overigens dat het zou gaan om 100.000 vaten per dag (15 mln. liter). En wat “doet” eigenlijk 1 vat op de markt? Of is dat weer te abstract gedacht…

  Hmm, ik heb een ideetje. Als we nu allemaal een ½ vat voor eigen rekening nemen. Ja, via een gecoördineerde loterijactie op tv op alle zenders o.i.d. Met Linda de Mol of Beau van Erven Dorens met muziek en Frans Bauer erbij en dergelijke.
  Net als Foster parents kindertjes in Afrika of of aapjes zonder opa en oma…?

  Je moet toch meehelpen. Want we zijn namelijk allemaal medeschuldig. Jaha, iedereen in een auto op fossiele brandstof legt steeds meer druk bij die oliemijen.

  Nu zitten we even met de bek vol tanden mekaar glazig aan te staren zeker hè?

 3. 9

  Doe maar triomfantelijk. Lagervet de banden de remblokjes het zadel…allemaal van olie afgeleide producten. Meteen kappen met dat fietsen dus. Bidonnetjes die bij duizenden in de sloot gekieperd worden, helm. Jullie doen net zo hard mee. Heupzakje voor de banaan of energiereep, alles met/ in plastic. Maar je wilt het w.s. gewoon niet onder ogen komen, de typische struisvogelreflex. O, en niet vergeten onderweg bij de benzinepomp (van b.v. BP) allerlei zoete troep in te slaan…en die pelikaan ondertussen maar hulpeloos zwart dobberen klevend van de pek. De zucht naar olie nekt U op termijn ook…

  Jullie willen olie.
  Dan krijg je olie.