Battle of the blog

battle of the blogZoals zo vaak, goed voorbeeld doet volgen. GeenCommentaar heeft besloten een Battle of the Blog te beginnen. Maar, om Steeph van Sargasso niet teveel voor de voeten te lopen, pakken we de belangrijkste blogs die daar niet besproken worden en, met alle respect Steeph, deze zijn van een gemiddeld stuk hogere kwaliteit dan degenen besproken op Sargasso. Het was een hels karwei, weken ploeteren door alle artikelen, temeer omdat we besloten drie (3!) maanden ineens te recenseren. Maar we hebben juweeltjes gevonden, pijnlijke missers, kunst en gedrochten. Kortom, een afspiegeling van de maatschappij.

Ondanks dit alles (of misschien zelfs wel dankzij) waren we tevreden over het gemiddelde niveau van de blogs. Met een gemiddelde van 2,71428571 logs per dag doen ze het erg goed. Daarnaast was het gemiddeld aantal woorden per log ongekend hoog: 221,3418213. Het leestekengebruik kon wel wat minder, naar onze smaak. Opmerkelijk: er werden totaal geen scheldwoorden gevonden!
Voor zover wij de inhoud van de stukjes konden volgen zaten ze goed doortimmerd in elkaar. Vooral een stuk over de Poeliwoelikever uit zuidoost-west-Oessetië van een zekere “Carlos” maakte een verpletterende indruk.

Ook het kroontjessysteem nemen we over van Sargasso. Onze scouts blijken een stuk strenger – en grondiger – dan die van Sargasso. Slechts één kroontje deelden we uit. Daarbij dient aangetekend te worden dat de recensent een vage bekende is van een gedeelte van de redactie van het betreffende blog, dus neem dit blijk van waardering dan ook maar gerust met een schep zout. Zelfbevlekking is in de Nederlandse blogosfeer immers eerder regel dan uitzondering.

Aangezien dit de eerste keer is kunnen we nog niet vergelijken, maar vanaf volgende maand zullen we een uitgebreidere analyse geven.

Hieronder de uitslag, ik hoop niet dat Steeph het erg vindt dat we zijn layout overnemen.

In onze lijst ziet u dat het Sargasso is dat een kroontje heeft gekregen. Van harte gefeliciteerd! Voor de overige weblogs: Volgende keer beter!

Wat de scouts hogelijk verbaasde is dat gedurende de afgelopen drie maanden – ja, wij scouten niet alleen de laatste dagen van de maand – er één gat van een dag verscheen, 10 juni 2006 ontbreekt. Helaas, hierdoor konden we Sargasso uiteraard geen volledig felgroen icoontje geven. Een puntje ter verbetering dus… Maar dit bewijst wél de grondigheid van onze scouts, dus jullie zijn gewaarschuwd. De volgende keer kan dit zomaar ineens een kroontje kosten! Of er recenseert een scout die alleen maar van kleine tieten houdt, dat kan natuurlijk ook.

De kroontjes in onze linklijst zijn inmiddels al lang bijgewerkt.

 1. 5

  Licht groen blokje – Of te wel “Veel gaten van een dag (minder dan 4 keer per week)”. Dat is mijn lot als eenzame blogger.

  Gezien het lichtgroen kleurtje van deze recent hebben veel andere bloggers meer toekomst dan ze denken. Gaan voor die banaan!

 2. 14

  Spuyt, midden-voor van GC, hengelt naar transfer naar eredivisionist Sargasso door up te sucken bij de directeur spelersbeleid aldaar. Twee weken terug werden ze in gesprek gezien op een muziekfestival in het midden des lands in bijzijn van louche spelersmakelaar T.Tank
  ;-)))

 3. 19

  Wegens het sluiten van de internationale transfermarkt zijn de verschillende teams nog op zoek naar vervangers voor getransfereerde spelers. Volgens insiders zou Spuyt op een interne Sargasso lijst staan, maar de clubleiding wil deze berichten bevestigen noch ontkennen.

  “wij hebben verschillende mensen op onze lijsten staan, maar doen geen uitspraken zolang de technische staf nog in beraad is”

  Ook op de geruchten rond directe onderhandelingen met spelers buiten de clubleidingen om wil men niet reageren.