BonusQuote du jour | Heilige

SargQdJ09

Ik ben een politicus, geen heilige.

Tweede Kamerlid Mark Verheijen (VVD) nadat hij werd geconfronteerd met duizenden euro’s aan onterechte declaraties die hij had gedaan als gedeputeerde van de provincie Limburg.

Met andere woorden: corruptie hoort er gewoon bij!

Speciaal voor de Limburgers:

Een deel van de onterechte uitgaven hangt samen met zijn plaatsvervangend voorzitterschap van de VVD en zijn kandidatuur en campagne voor de Tweede Kamer. Uit de documenten die de provincie heeft vrijgegeven blijkt dat Verheijen de rekening daarvan vaak neerlegde bij de belastingbetaler in Limburg.

Plus oude bekenden:

Verheijen erkent ook dat hij in 2012 steken heeft laten vallen bij zijn deelname aan een 2.631 euro kostend diner in Amsterdam samen met toenmalig partijgenoot Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat was toen zij al in opspraak waren vanwege belangenverstrengeling in Roermond. Inmiddels staat het duo terecht voor corruptie. Verheijen is in de zaak tegen Van Pol en Van Rey als getuige gehoord.

Verheijen:

“Ik wist niet dat Van Pol het restaurant ter plaatse met zijn creditcard heeft betaald. Had het anders gekund en gemoeten? Ja. Wijn van 127 euro per fles past niet bij soberheid die van een bestuurder gevraagd wordt.”

Eind vorig jaar bleek dat Van Pol in 2011 in totaal 10.750 euro stortte in de campagnekas van de VVD-afdeling van Mark Verheijen.

Soort zoekt soort, zullen we maar zeggen.

 1. 1

  Hoe lang nog? Hoe lang nog voordat we de hele bestuurlijke elite aan de hoogste bomen opknopen? Omdat dat de enige manier om het graaien, corruptie en wanbeleid te stoppen. Tijd voor een nieuwe 14 juli 1789.

 2. 2

  En Van Reij kwam nog wel zo rond 1985 voor het eerst op het publieke toneel met de mededeling dat mensen gewoon te hard mochten rijden. Alsof we niet wisten dat het een corrupte hufter was.
  Corruptie wordt geaccepteerd hier, tot dat je het op laat vallen of te veel tegen de benen van het Koningshuis schopt. Steve Brown zit er echt niet ver naast met zijn mafiastaatje aan de Rijn.

 3. 3

  “Een deel van de onterechte uitgaven hangt samen met … zijn kandidatuur en campagne voor de Tweede Kamer.”

  Goed toch? Hij gaat daarboven ons vertegenwoordigen en voor ons lobbyen, daar hebben we toch allemaal een paar cent voor over?

  /goedpratende Limburger modus

 4. 6

  Wel apart:
  Indien een uitkeringstrekker vergeet de inkomsten van een krantenwijk of iets dergelijks op te geven, schiet het hele ambtelijk apparaat in de stress en brult schande.

  De zoveelste, corrupte VVD-er (en sommige andere partijaanhanger) zeggen sorry, betalen het bewezene terug en gaan over tot de orde van de dag.

  Waar blijven het “pek en de veren” ;-)

 5. 8

  Op de een of andere manier denk ik dat “Ik ben een bijstandsmoeder, geen heilige” voor VVD-ers dan weer niet als excuus geldt.

 6. 12

  @10: Van wat ik begrijp was het een tamelijk groot gezelschap, met “afgevaardigden” uit Roermond en de Provincie (van Rey, Verheijen en vermoedelijk nog wat VVD-coryfeeën), de directie van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (ook VVD’ers), van Pol en hun gezinnen.