Boer Zoekt Commentaar, voorbeschouwing

Boer Zoekt Vrouw (Foto: Flickr/paral_lax)

Vanavond komen de boeren-hatersliefhebbers onder ons weer aan onze trekken. Dan zendt de Katholieke Radio Omroep (KRO) namelijk de eerste aflevering van een nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw uit – om onze hang naar de jaren vijftig te kietelen en de voyeuristische lust naar dating-programma’s te stillen. Om het juiste ‘lekker op de trekker’-gevoel te stimuleren zal de GeenCommentaar-redactie u elke week aan de hand meenemen naar het boerenerf van Yvon ‘de ideale schoonzus’ Jaspers. Nu kunt u alvast genieten van een voorbeschouwing, want de boerenhamvraag van deze week is: welke boeren krijgen de meeste brieven van aanbidders?

Gewaagd als wij zijn, geven we hier gewoon keihard de vijf boeren waarvan wij verwachten dat ze dit seizoen zullen schitteren. Over de verwachte uitslag mag gecorrespondeerd worden in de reactiepanelen. Een overzicht van alle boeren vinden wij verspilde moeite.

Annemarie is de enige vrouw dit seizoen. Hoe (on)appetijtelijk ze er ook uitziet, ze heeft geen concurrentie van andere vrouwen. Wij kunnen geen kaas maken van wat ze allemaal zegt over hoe lekker het is om koeien binnen te halen, maar er zijn ongetwijfeld veel mannen die willen meegrazen in haar tuintje.

Frank is geen geitenneuker, maar een geitenboer. Net als Geert W., komt Frank uit Limburg. Zelf hebben wij niks met zo’n accent, maar met zijn guitige krullenkop scoort de boer vast hoge ogen – ook bij vrouwen van boven de rivieren. We zullen de grap over makke schapen, omwille van het niveau, maar achterwege laten.

Gijsbert is de hunkboer van dit seizoen. Als Boer zoekt vrouw-liefhebster en Viva-blogger Nynke zelfs een openlijke oproep doet aan Gijsbert om haar please oh please… te bellen, dan weet je wel hoe laat het is. Wij vinden Gijsbert maar een eenvoudige melkveeboer, maar goed. Uw redactie bestaat voornamelijk uit mannen.

Gerhard is wijnboer. Hij heeft een wijngaard mensen, wijn! Als daar geen vijftigjarige, alcohol minnende vrouwen met bosjes op afkomen, schiet ons dan maar lek. Dromend over een beaujolais holandaise, is het lekker logeren bij de boer de komende maanden. Wij proosten alvast op Gerhard.

Richard is de droomboer voor de vrouw die eigenlijk liever niet dood gevonden wil worden op een boerderij. Hij vindt het maar ouderwets dat vrouwen zouden moeten meewerken op de boerderij. Dat – en zijn weelderige borsthaar – zou zo maar eens heel wat vrouwen over de streep kunnen trekken. Het blijft immers gewoon een datingprogramma.

Zondagavond gaan de boeren weer los bij de KRO, NED 1, 20.20 uur. Daar kun je zien of bovenstaande voorspelling uitkomt. Of dat andere boeren een volle postzak hebben gekregen.

  1. 1

    Zomaar elke week aan de hand meegenomen worden? Echt met Geen Enkel Commentaar, behalve wat op de man boer gespeelde kar(ikatur)akterschetsjes?

    Geen duiding van Het Verschijnsel? Geen analyse van de populariteit en/of kijkcijfers? Geen achtergronddocumentatie over De Boer in het algemeen en De Hunkerende Vrouw in het bijzonder? Geen kijk-en-vergelijk met andere datingprogramma’s?

  2. 2

    @Peter: dat soort interessante vragen kan ik uiteraard niet achterwege laten. Goede suggesties, waar je me aan mag houden om er iets mee te doen de komende weken en maanden.