1. 1

  En zo hoort het ook. Gisteren hoorde ik nog iemand zeggen: “Linkse partijen willen rijke mensen straffen met hogere belastingen.” Vanochtend zag ik op het journaal dat de rijkste vijfhonderd weer gestraft waren met 10% meer kapitaal om zich zorgen over te maken.

 2. 2

  Als als als…. als jullie zo graag meer belasting willen betalen, doe dat dan (voor mijn part via donaties) maar ga geen eisen zitten stellen. Eisen waar bovendien ook anderen door worden geraakt die niet over jullie vermogen beschikken.

 3. 4

  Volkomen terecht.
  Nederland is duur, maar je krijgt wel waar voor je geld.
  Nóg meer waar voor je geld (beter openbaar vervoer, grotere rechtvaardigheid, beter milieu) mag ook best nog iets meer kosten, zeker als je het probleemloos kunt betalen.

 4. 5

  @SN: precies. Zo werkt het dus niet.

  Ik realiseer me dat ik ook meer belasting ga betalen dan gemiddeld. Maar ik vind dat je dat ervoor over moet hebben.

  Maar ik mag daarvoor wel verwachten dat de overheid mijn geld niet over de balk gaat gooien.

 5. 7

  De mensen met een boven modaal inkomen hebben dat te danken aan hun eigen inzet, maar ook aan staat die de setting daarvoor creeert. Dat nadien dan extra meebetaald wordt is solidair.

 6. 8

  Wat een weerzinwekkend stelletje exhibitionisten. Hun morele verhevenheid uitventen op een goedkope manier, omdat ze weten dat er geen consequenties aan hun oproep zal kleven.
  Wie weerhoudt ze van het weggeven van hun vermogen ?
  Laten ze hun geld doneren aan de Nederlandse overheid.

  Maar dit ? Dit is goedkoop.

 7. 10

  @ Tim

  Laten ze hun geld doneren aan de Nederlandse overheid.

  Ik denk dat ze dat ook al wel doen (via de belastingen), en wie zegt dat ze niet al veel meer uitgeven aan dingen waar ze zelf niet beter van worden?

 8. 11

  Als ze dat al doen Stijn, dan is deze advertentie overbodig.
  Ze vragen in deze advertentie om hogere belastingen. Als ze dan eens bij elkaar gaan zitten, een fonds oprichten, en goede doelen selecteren.
  Of desnoods een schenking doen aan de Nederlandse overheid. Dat is toch niet verboden !

  Maar wat mij stoort is het zoeken van de publiciteit om de eigen goedheid te kunnen uitventen.

 9. 12

  Tja, als ik in de Quote 500 zou staan en mijn vermogen jaarlijks met minimaal 10% zag toenemen zou ik misschien ook zoiets durven zeggen (teslotte kun je dan makkelijk naar het buitenland als de belastingen te dol worden, en reken maar dat velen dat zullen doen als de belasting voor rijken te hoog worden).

  Echter zit ik in de middengroepen, dus die groep die altijd door links nederland geplunderd wordt als er weer iets voor de “zwakken” (de meest gesubsidieerden in onze samenleving) geregeld moet worden en zeker als de rekening niet door de top 0,5% van de samenleving betaald blijkt te worden.

  Nu wil ik zeker niemand het recht op geluk en welvaart ontzeggen, maar waarom moet ik (en mijn soortgenoten) altijd voor die rekening opdraaien.

  Links nederland (de andere partijen natuurlijk ook) kan zich beter druk gaan maken over het herintegreren van de zwakkeren in de samenleving door echte werkgelegenheid te creeren en geen schijnwerkgelegenheid (parkeerwachters etc.). Goede mobiliteit hoort daar overigens ook bij.

 10. 13

  In Amerika is dat een bekend verschijnselen: rijke mensen zijn rechts, maar als ze heel rijk worden, worden ze ineens weer links. Op het moment dat je zoveel geld hebt dat je het nooit meer uit kan geven, dat je zgn fuck you money hebt (omdat je fuck you tegen alles en iedereen kan zeggen), wordt philantropie een leuke hobby.

 11. 15

  Echter zit ik in de middengroepen, […] die altijd door links nederland geplunderd [worden] als er weer iets voor de “zwakken” […] geregeld moet worden

  Tja, je likt naar boven en je trapt naar beneden en je vindt het vreemd dat niemand je moet?