1. 1

    Ik vind het op zich niet zo’n bijzondere regels. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je je daardoor als politicus beperkt voelt. Als je het niet eens bent met het besloten karakter van een bijeenkomst, moet je niet binnen gaan zitten om later citaten te publiceren. Dan ben je de boel aan het saboteren. Dan kun je beter in je blog het beslotene van de bijeenkomst aan de kaak stellen.

    Een heel ander verhaal is natuurlijk of we het goed moeten vinden dat besloten bijeenkomsten van politici tegenwoordig schering en inslag zijn. Verantwoording afleggen lijkt in Nederland ouderwets te worden. Niet in de laatste plaats door de slechte voorbeelden van de minister-president die zoveel binnenskamers wil houden dat hij bereid is daarvoor de grondwet te schenden (zichzelf verschuilend achter een – alweer – in het beslotene opererende commissie. Die daarmee onmiddelijk medeplichtig wordt. Maar dat terzijde.)

    Ik vind een weblog een goed initiatief om je naar je kiezers te verantwoorden, maar zeker voor politici zijn spelregels geboden.