Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Bier en chips op voorraad? Wie heeft Al-Hariri vermoord? Het frans arabische weblog Je Blog knoopt wat eindjes aan elkaar en signaleert het voorspel van een amerikaanse aanval. Maar ook de amerikaan Michael Young, redacteur bij de Beirut’s Daily Star, blijft overal herhalen:
“Certainly, the mood is very clearly that Syria did this. Syria will be blamed for it no matter who did it. They’ll be even more isolated internationally than they already are.” (LATimes)
Translation: Never mind the facts. Damascus must pay (antiwar.com).

De Verenigde Staten trokken hun ambassadeur in Damascus terug (IHT). En dan was er nog dat merkwaardige telefoontje dat de directeur van Al-Jazeera ontving. Een onbekende terreurgroep claimde in het arabisch met een vreemd (lees: westers) accent de bomaanslag (Al-Jazeera). Voer voor complottheoretici. Maar met alle rompslomp in Irak zullen de amerikanen wel gek zijn om nog een oorlog te beginnen. De recent ontstane situatie in Libanon is voor de VS echter wel een uitgelezen kans om Syri

Reacties (5)

#1 Crach

Het is toch wel iets nieuws: een moordaanslag van die orde, uitgevoerd door een zelfmoordenaar. Hoe praat je op zo iemand in? 39 maagden als je former prime-minister x wegblaast?
Is het niet een wat korte weg tussen Syri

  • Volgende discussie
#2 stoethaspel

PARIS, Feb 15 (AFP) – The assassination of former Lebanese prime minister Rafiq Hariri was a deliberate blow to France, whose president Jacques Chirac was a personal friend and has sponsored UN moves to end the Syrian occupation, Paris-based commentators said Tuesday.

http://www.ttc.org/200502151234.j1fcyj120732.htm

Hier wordt juist gezegd dat het een waarschuwing van Syrie aan… Frankrijk zou zijn…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Kloothommel

Who gives an fuck, hek erom heen en laat maar gaan, zijn al te veel westerlingen doodgegaan in die rottige zandbak, laat ze het lekker zelf uitzoeken.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Degtyarev Pekhotny

Er zijn er ook die zeggen dat Israel er achter zit.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie